24 / 04 / 2024

Çılgın proje için geri sayım başladı!

Çılgın proje için geri sayım başladı!

Kanal İstanbul Projesi'nde çalışmaların devam ettiğini söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2021'in Kanal İstanbul Projesi için önemli bir yıl olacağını dile getirdi. 



Önceki gün Konya-Karaman Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı'ndaki test sürüşünü gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; proje dahilinde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Karaismailoğlu, ilk temel atma işleminin Haziran ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte atılacağını dile getirdi. 

Çılgın proje için geri sayım başladı!

"Finansmanla ilgili herhangi bir sorun yok" 

 Kanal İstanbul Projesi'nde çalışmaların devam ettiğini söyleyen Karaismailoğlu şu açıklamalarda bulundu: 

"Kanal İstanbul güzergahında 6 köprü var. Kanal İstanbul'un ilk köprüsünün temelini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte haziranda atacağız. Diğer köprülerin de imalatlarına devam ediyoruz. 2021, Kanal İstanbul için önemli bir yıl olacak. Hedefimiz, ihalelerimizi yapıp çalışmalara tam gaz başlamak. Artık bunu bir an önce yapmalıyız çünkü burası İstanbul'daki boğaz trafiğine alternatif bir su yolu projesi. İmar planları ve askı süreçleri bitti. İnşallah önümüzdeki yıllar, Kanal İstanbullu yıllar olacak."

Çılgın proje için geri sayım başladı!

Bazı bankaların Kanal İstanbul Projesi'ni finanse etmek istemediğine yönelik haberlerin dedikodu olduğunu söyleyen Karaismailoğlu, Dünyadaki finans kuruluşlarıyla görüşüyoruz. Finansmanla ilgili herhangi bir sorun yok. Hollanda, Belçika, Çin, Rusya hepsi ilgileniyor. Ancak biz, bu işi yerli müteahhit ve yüklenicilerle yapacağız." değerlendirmesini yaptı.

Kanal İstanbul ile İstanbul rahat bir nefes alacaktır"

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bartın'a gelen Bakan Karaismailoğlu, Vali Sinan Güner ile görüşme gerçekleşti.

Burada Kanal İStanbul Projesi'ne yönelik açıklama yapan Adil Karaismailoğlu, şu açıklamalarda bulundu: 

"Kanal İstanbul projesine de değinen Karaismailoğlu, "Hepimizi heyecanlandıran bir projemiz de yapımına yakın zamanda başlayacağımız Kanal İstanbul. Kanal İstanbul, Avrupa ve Asya'yı birbirine bağlayan ticaret yolu olan Orta Koridor'un da en önemli bileşeni olacak. Orta Koridor'daki varlığımızı ve hakimiyetimizi artıracak. Karadeniz bir ticaret gölü haline gelirken Türkiye'nin bu zenginlikten pay almasını sağlayacak. Kanal İstanbul, aynı zamanda İstanbul Boğazı'ndaki gemilerin neden olduğu kaza risklerini de ortadan kaldıracak ve dünya mirası mega kentimiz İstanbul rahat bir nefes alacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Kanal İstanbul’a ilk köprü haziranda!


Geri Dön