25 / 04 / 2024

Çırpıcı Kent Parkı açıldı!

Çırpıcı Kent Parkı açıldı!

Çırpıcı Kent Parkıyla birlikte 2 itfaiye binasının açılışını da yapan İBB Başkanı Kadir Topbaş göreve geldiklerinde İstanbul'da itfaiye istasyon sayısının 38 olduğunu bu sayıyı 113'e çıkardıklarını belirtti.



Çırpıcı Kent Parkıyla birlikte 2 itfaiye binasının açılışını da yapan İBB Başkanı Kadir Topbaş göreve geldiklerinde İstanbul'da itfaiye istasyon sayısının 38 olduğunu bu sayıyı 113'e çıkardıklarını belirtti. Topbaş, itfaiye personeli sayısını da 4634'e yükselttiklerini kaydetti. 


Dar sokaklara da girebilecek itfaiye araçları geliştirildi 


Yeni alınan 99 adet itfaiye aracıyla ilgili de bilgi veren Başkan Kadir Topbaş, dar sokaklara girebilecek yengeç denilen itfaiye araçları, 60 metrelik binalara çıkabilecek itfaiye merpenleri ile hem rayda hem yolda gidebilen araçlar hizmete aldıklarını anlattı. Zeytinburnu tramvayını da metroya çevirmeyi planladıklarını söyleyen Başkan Topbaş her yere yürüme mesafesinde metro hatları yapmayı amaçladıklarını belirtti. 


Yakında su kesintisi de yaşanamayacak 

İstanbul'da elektrik kesintisinden kaynaklanan su kesintilerinin de önüne geçeceklerini açıklayan Topbaş, büyük ölçekte jeneratör alımı gerçekleştireceklerini duyurdu. Topbaş, "İstanbulda su kesilmeyecek hale getireceğiz" diye konuştu. İBB Başkanı Kadir Topbaş, barajların doluluk oranının yüzde 67 olduğunu kaydetti ancak vatandaşları da su israfı konusunda uyardı. 


Servisçilerin de sorunları çözülecek 

Servisçilerle ilgili çalışmaları olduğunu söyleyen Başkan Topbaş, İstanbul'da 40 bin servis aracı olduğunu, servisçilerin sorunlarının da çözüleceğini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin dünyada birçok metler şehre önemli katkılar sunacak" sözleriyle ülkesindeki şehirlere otobüs gönderdiklerini anlattı.Başkban Topbaş konuşmasını. "Yaptığımız hizbirçok şehre destek olmasından örnekler veren Başkan Topbaş, Saray Bosna ve Afrika'nın  noktaladı. 


Son Saat


Geri Dön