18 / 04 / 2024

Zeytinburnu Çırpıcı Kent Parkı hizmete açıldı!

 Zeytinburnu Çırpıcı Kent Parkı hizmete açıldı!

İstanbul’un çehresini değiştirecek 150 bin metrekare alana sahip Zeytinburnu’ndaki İstanbul Çırpıcı Kent Parkı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katıldığı törenle İstanbulluların hizmetine açıldı.



İstanbul’un çehresini değiştirecek 150 bin metrekare alana sahip Zeytinburnu’ndaki İstanbul Çırpıcı Kent Parkı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katıldığı törenle İstanbulluların hizmetine açıldı.  Törende ayrıca İstanbul İtfaiyesi’ne 2 yeni itfaiye istasyonu ile 99 adet itfaiye aracı hizmete alındı.


Park girişinde İstanbul’un ilk itfaiye ekibi olan nostaljik Tulumbacılar tarafından karşılanan Başkan Topbaş’a meydanı dolduran vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.  Törene Başkan Topbaş’ın yanı sıra Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’da katıldı. 


- Siyasete Mevki İçin Girmedim-

Hizmete alım töreninde konuşan Başkan Kadir Topbaş, İstanbul’u dünya kentleriyle yarışır bir hale getirdiklerini ifade ederek İstanbul’un dünya tarafından gıpta ile izlendiğini söyledi. Kirli havası ve toplanmayan çöpleriyle anılan eski İstanbul’un modern çağa uygun bir şehir hale geldiğine dikkat çeken Başkan Topbaş, “Duvarlarda çiçekler açtırdık. Göreve geldikleri günden bu güne ne yaptılar diyenlere İstanbul’un susuzluk çektiği yılları hatırlatın. Bizler müjdelenmiş şehre hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla bu şehre hizmet ediyoruz” diye konuştu.


Ülke özelliği gösteren İstanbul’a yaptıkları yatırımlara hız kesmeden devam ettiklerini kaydeden Başkan Topbaş konuşmasına şöyle devam etti: “Resmi açılışını bile yapmadığımız daha bir sürü projemiz var ama vakit bulamadığımızdan resmi açılışını bile yapamıyoruz. Zeytinburnu’na yaptığımız yatırımların toplamı 1 Milyar 240 Milyon sadece. İşte bizim siyasi anlayışımız bu, millete hizmetçi olmak. Türkiye hak ettiği yerde olsaydı, bugün Türkiye’nin ekonomisi çok daha farklı yere gelmiş olur müreffeh bir Türkiye ortaya çıkmış olurdu. Ben de siyaset yapmazdım. Siyasete mevki için girmedim. Hizmetlerimiz karşılığı dua alırız diye siyasete girdik. Sizden biriyim. Bebekliğinden beri bu şehirde yaşayan biriyim. Daha Merter’in ortaya çıkmadığı dönemleri biliyorum. Bundan sonraki süreç de çok daha farlı olacak.”


-Demokrasi Meydanları-

İstanbul’daki park ve meydanlara büyük önem verdiğini belirten Başkan Topbaş, amaçlarının bu alanları daha da arttırmak olduğunu söyledi. Çırpıcı Parkı ile ilgili olarak Başkan Topbaş şöyle konuştu: “Bu bölgede yaşayanlar Çırpıcı Parkı’nın eski halini çok iyi bilir. Geceleri bırak gündüzleri bile girmek buraya zordu. Bizler buraya da bir el atalım halkın nefes alacağı yer olsun dedik. 300 - 500 bin metrekarelik alanlar yapalım dedik. Batı da bu tür alanlara Demokrasi Meydanları diyorlar. Çünkü insanlar bu tür meydanlarında birbirlerini görüyorlar, aynı ortamı paylaşıyorlar. Halkın her kesiminden insan bu şekilde bir araya geliyorlar. Amacımız bu tür meydanların sayısını daha da arttırmak. Veliefendi Parkı ile birlikte burada toplam 1 milyon metre kare alanımız olacak. Şu anda 150 bin metre karelik birinci etabını yapıyoruz. Başka türlü düşünseydik buraya binalar dikerdik. Şu kadar para toplarız demedik. Çocuklarımız piknik yapsın oynasın dedik. Devamı gelecek. İkinci etap olarak da 230 bin metrekare ormanlık alan yapacağız.”


-Modern İstanbul İtfaiyesi-

İstanbul’un New-York itfaiyesi ile yarışır bir itfaiyeye sahip olduğunu ve bazı yönleriyle de çok daha önce olduğunun bilgisini veren Başkan Topbaş, yeni alınan itfaiye araçlarıyla yangınlara müdahale etmelerinin çok daha kolay bir hale geldiğini söyledi. Başkan Topbaş şöyle devam etti: “İstanbul’a dünyanın en modern İtfaiye teşkilatını kazandırdık. New-York’un itfaiyesiyle yarışan itfaiye teşkilatımız var. Hatta bazı yönleriyle daha da ileri diye biliriz. Göreve geldiğimizde 1220 olan personel sayısını da 4636 çıkardık ve İtfaiye ekiplerimiz olay yerine 3 dakika da yetişebilir hale geldi. Türkiye’de ilk defa kullanılan Dumansavarımız ve dar sokaklara rahat girebilsin diye özel araçlarımız – yengeçlerle - artık İtfaiyemiz çok daha iyi bir seviyeye geldi. 60 metre merpene sahip iki adet itfaiye aracımızla yüksek binalardaki yangınlara müdahale etmemiz daha da kolaylaştı. Türkiye’de ilk defa Tramvay yollarında da gidebilen ayrıca tekerlekli itfaiye aracımızla metro yangınlarına müdahale etmemiz daha da kolay hale geldi.”


Zeytinburnu tramvayını da metroya çevirmeyi düşündüklerini ama binalarda çökme tehlikesi riskinden çekindiklerini kaydeden Başkan Topbaş, “Ama en fazla yürüme mesafesiyle yarım saat sürecek metro duraklarıyla insanlarımızın ulaşımını daha da kolay hale getirmeye çalışıyoruz. “Her yere metro, her yerde metro“ diyerek İstanbul’u adeta demir ağlarla örüyoruz” diye konuştu.


 -İstanbul’da Su Kesintileri-

İstanbul’un bazı ilçelerinde yaşanan su kesintilerinin bazı çevreler tarafından çarpıtıldığını ifade eden Başkan Topbaş, “Allah korusun, bizler öyle şey yapar mıyız hiç. Bu düşüncede insanlar olsak Adalar’a denizin altından doğalgaz, su götürür müydük? İstanbul’daki su kesintilerinin sebebi yaşanan elektrik kesintileridir” dedi. Barajlardaki doluluk seviyesinin yüzde 67’lerde olduğunu dile getiren Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Çok şükür su sıkıntımız yok. Ama elektrik kesintilerinden dolayı bazı ilçelerimizde su kesintisi problemiyle karşılaşabiliyoruz. Bu sorunu da çözmek için büyük jeneratörler kuracağız.   Elektrikler kesilse bile su kesintisi yaşamayacağız.”


-Servisçilerin Problemlerini Çözeceğiz-

İstanbul’da servis işiyle ilgilenen esnafların problemlerinden haberdar olduklarını ve bu problemleri çözmek için servis odalarıyla görüştüklerini aktaran Başkan Topbaş, “Bu kardeşlerimizin problemlerini çözmek uğraşıyoruz. Bizler kimseyi mağdur etmeyiz. İstanbul’da 40 binin üzerinde servis aracı var. Bir hizmet sunuyorlar. İnşallah o sıkıntıyı da geride bırakacağız” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından Başkan Topbaş canlı yayınla Silivri ve Başakşehir ilçelerine bağlanarak oralarda hizmete alınacak itfaiye istasyonlarının açılışını yaptı.


Çırpıcı Kent Parkı’nın hizmete alımını da sahneye çağırdığı genç sporcularla yapan Başkan Topbaş, Türkiye’de ilk defa kullanılacak olan karada ve raylarda giden itfaiye aracına binerek raylar üzerinde bir süre aracı kullandı.



Yangınlara havadan müdahale eden Alev Kartalı’nın park üzerinde uçtuğu törende Başkan Topbaş,  Dumansavar itfaiye aracından da katılımcılara gül yaprakları püskürttü.


İBB



Geri Dön