25 / 04 / 2024

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın akıbeti TBMM'de!

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın akıbeti TBMM'de!

İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatının akıbetine ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı. Sıdalı sorularını Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a sordu..



Çukurova Bölgesel Havalimanı nın akıbeti TBMM de!


Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatının akıbeti TBMM gündemine taşındı. Konuya ilişkin yazılı soru önergesi hazırlayan İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, sorularının Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

CHP'li Sıdalı önergesinde "2013 yılında Mersin’in Tarsus ilçesinde yapımına başlanan Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatının devamlılığı ile ilgili birtakım sorunlar yaşandığı iddia edilmektedir. Konu ile ilgili yerel medyada çok sayıda haber yapılmış ve inşaatın çeşitli gerekçelerle durdurulduğu belirtilmiştir. Medyada yer alan haberlerde Havalimanı inşaatında çalışan işçilerin ifadelerine de yer verilmiştir." dedi.

İnşaat şantiyesinde toplanarak basın açıklaması yapan işçilerin yüklenici firmanın devletten hak edişlerini alamadığını bu gerekçe ile 3 aydır maaşlarının ödenmediğini, 750 işçinin gruplar halinde belirli aralıklarla işten çıkarıldığını, an itibari ile şantiyede çalışan işçi kalmadığım, inşaatın tamamen durduğunu dolayısıyla hem kendilerinin hem de kentin mağduriyet yaşadığını ifade ettiklerini aktaran Sıdalı "Türkiye Cumhuriyetimin sahip olduğu kazanımların başında geldiği iddia edilen İstanbul’daki 3. Havalimanının açıldığı bir dönemde, Mersin ve  Adana  illerini kapsayan Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatının durduğu yönündeki iddialar kamuoyunda hayal kırıklığı yaratmıştır." diyerek bu bilgiler çerçevesinde 6 sorusuna yanıt aradı.

Sıdalı'nın soruları

1) Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatının tamamen durduğu yönündeki iddialar doğru mudur?

2) Yüklenici firmaya ödenmesi gereken hak edişlerin ödenmediği ve bu sebeple işçilerin maaşlarını alamadıkları iddiası doğru mudur?

3) İnşaatta çalışan 750 işçinin belirli aralıklarla işten çıkarıldığı iddiası doğru mudur?

4) İş akdine son verilen işçilerin 3 aydır maaşlarını alamadıkları iddiası doğru mudur?

5) İnşaat durduruldu ise kaldığı yerden çalışmalara devam edilecek midir? Edilecekse ne zaman başlanacaktır?

6) Çukurova Bölgesel Havalimanının öngörülen açılış tarihi ne zamandır?

 


Geri Dön