29 / 03 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gaziantep'te 10 bin 830 yeni derslik inşa ettik!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gaziantep'te 10 bin 830 yeni derslik inşa ettik!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Gaziantep'te eğitimde yaklaşık 3 milyar liralık yatırımla 10 bin 830 yeni derslik inşa ettiklerini söyledi...



Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılarak, vatandaşlara hitap etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Gaziantep'in tüm ilçelerini tek tek sayarak selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son bir yılda dördüncü defa Gaziantep'e geldiğini belirtti.

Eğitimde yaklaşık 3 milyar liralık yatırımla 10 bin 830 yeni derslik inşa ettiklerini ifade eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti;

"60 binden fazla öğrencinin öğrenim gördüğü şehrimize, ikinci devlet üniversitesini, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesini kurduk. Bu üniversite sıradan bir üniversite değil, bölgenin merkezi bir üniversitesi. Farklılığı var, sadece ulusal değil uluslararası eğitim-öğretim verecek bir üniversite. Yükseköğretim öğrencileri için 9 bin 440 kişi kapasitelik yurt binaları açtık. Bir kaç yıl içinde iki tane Gaziantep'te, bir tane de Nizip'te olmak üzere toplamda 2 bin 250 kişi kapasiteli yeni yurt binaları daha açıyoruz. Gaziantep'e 33 bin seyirci kapasiteli bir stadyum yaptık.

Biz, ne aldatan olduk ne de aldanan olduk. Gaziantep, İslahiye ve Nizip gençlik merkezlerini, Şehitkamil sporcu yetiştirme merkezini kurduk. Eski stadın yerine inşallah millet bahçesini kuruyoruz. İçinde de büyükçe bir millet kıraathanesi olacak. Çocuk kütüphanesinden yüzme havuzuna kadar her türlü sosyal ve sportif tesisin olduğu Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi'ni ayrıca Gaziantep'e kazandıracağımız bir diğer millet bahçemiz olacak."


Geri Dön