27 / 04 / 2024

Dairelerin metrekareleri büyüyor!

Dairelerin metrekareleri büyüyor!

Hafele Concept Project'i geliştiren Hafele Türkiye ve Bölgesi İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun "Dairelerin metrekarelerini büyüterek, satışları ciddi oranda artırdık" dedi. Uytun sözlerine söyle devam etti "Türkiye’de ya fabrika kuracağız, ya da bir üreticiyi satın alacağız"



16 yıldır Türkiye'de tedarikçilerle faaliyet gösteren Alman Hafele Grubu, hedef büyüttü. Hafele Türkiye İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun, "Türkiye’de üretim için iştahlıyız. Ya fabrika kuracağız, ya da bir üreticiyi satın alacağız" dedi.  


16 yıldır Türkiye’de mobilya ve kapı aksesuar ve donanımları alanında faaliyet gösteren Alman Hafele Grubu, inovasyon ve Ar-Ge gücüyle inşaat sektörünün rotasını değiştirmeye hazırlanıyor. Dünyada konut sektörünü değiştirme iddiasıyla geliştirdikleri 'Hafele Concept Project'le dairelerin metrekarelerini büyüterek, satışları ciddi oranda artırdıklarını ifade eden Hafele Türkiye ve Bölgesi İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun, talep patlamasıyla karşılaştıklarına dikkat çekti.


YA FABRİKA, YA SATIN ALMA


Şirket, ‘Hafele Kalite Noktaları’ iş modeliyle, üreticileri Hafele kalite standartları altında birleştiren bir yapı oluşturmuş durumda. Hilmi Uytun, bu kapsamda Türkiye'de 100’e yakın kalite noktasına ulaştıklarına dikkat çekti. Hafele Türkiye olarak üretime de sıcak baktıklarını vurgulayan Uytun, şunları söyledi: "Hafele'nin dünyada 7 fabrikası var. Türkiye'de ise sadece bize üretim yapan tedarikçilerle çalışıyoruz. Hafele Türkiye yönetimi olarak ben Türkiye’de üretim yapmamız gerektiğine çok inanıyorum. Bu konuda iştahlıyız, iki tane yeni üretici adayımız var. Ya yeni, sıfırdan bir fabrika yatırımı yapacağız. Ya da bir üreticiyi satın alacağız."


Dünyada böyle sistem yok Avrupa'ya öncülük edeceğiz


Müteahhitlerin satışta konuta ilave unsurlar aradıklarına dikkat çeken Uytun, "Biz de bu katma değeri sağlayacak yeni bir konsept geliştirdik. İsmini de Hafele Concept Project koyduk" dedi ve devam etti: "Mesela birçok evde tepsiler buz dolabının üstünde durur. Mutfakta onları sığdıracak bir sistem yoktur. Kadınlar çoğu zaman valizleri veya çizmelerini koyacak yer bulamazlar. Hepsine çözümler sunuyoruz. Dünyada böyle bir sistem uygulanmıyor. Hedeflerimizi tutturursak Avrupa’ya öncülük etmiş olacağız."


Diyarbakır'a tencere çözümü


Her bölgeye özel çözüm sunduklarını ifade eden Uytun şöyle devam etti: "Diyarbakır’dan Kayseri’ye her yere gidiyoruz. Örneğin Diyarbakır’daki tencerenin boyutu bizimkiyle aynı değil. Dolayısıyla oraya sunduğumuz çözümlerle büyükşehirlere sunduğumuz çözümler aynı olmuyor."


80 m2 gibi gösteriyor 


 Küçük metrekareler için de çözümleri olduğunu vurgulayan Uytun, "40 metrekarelik bir eve 80 metrekare algısı verebiliriz" dedi. Projeyi 1.5 yılda 140 bin konutta uygulama hedefinde olduklarını belirten Uytun, "Konut artık eski konut değil. Son tüketiciye cazip seçenekler sunuyoruz. Yaşam deneyimini değiştiriyoruz"diye konuştu.


Akşam 


Geri Dön