19 / 04 / 2024

Dakar'daki Yapı Fuarı'na Türk firmaları da katıldı!

Dakar'daki Yapı Fuarı'na Türk firmaları da katıldı!

Senegal'in başkenti Dakar'da "Batı Afrika Uluslararası Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı" açıldı. Açılışa Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nilgün Erdem Arı'nın yanı sıra inşaat sektörü temsilcileri katıldı.



Senegal'in başkenti Dakar'da "Batı Afrika Uluslararası Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı" açıldı.


Dakar Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki açılış törenine Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nilgün Erdem Arı'nın yanı sıra inşaat sektörü temsilcileri katıldı.


Fuarı organize eden HAGE Fuarcılığın Genel Müdürü Ali Kalkan, Senegal'de üç yıldır benzer etkinliklere imza attıklarını söyledi.


Afrika'nın yatırım için dünyada öne çıkan bölgesi olduğunu ifade eden Kalkan, "Senegal büyüyen ekonomisi, gelişmiş bankacılık sistemi ve Afrika'da güvenli bir ülke olması nedeniyle önem kazanıyor. Ayrıca çevresindeki tüm ülkeler ile ticari ilişkisi var. Bu da fuarlar sayesinde Senegal'i Afrika'ya giriş kapısı olarak kullanmamızı sağlıyor" dedi. 


Söz konusu fuara Mısır, Tunus, Türkiye, Hindistan ve Tayland'dan firmaların katıldığını anlatan Kalkan, gelecek günlerde Türkiye'nin onur konuğu olacağı bir gıda fuarı da düzenleyecekleri bilgisini paylaştı.


Batı Afrika'da inşaat sektöründe yatırım fırsatları olduğuna dikkati çeken Kalkan, şunları söyledi:


"Bu açığı gördüğümüz için tüm dünyadan firmaları buraya yönlendirebilmek adına, özellikle de ülkemizde yoğun bir çalışma yaptık. Firmalarımızın burada yapacakları çok iş var. Her şeye ihtiyaç var. Pazar çok rahat. Senegal yatırım konusunda partner bulabilme konusunda rahat bir ülke. Firmalarımızın bunu keşfedeceklerini umuyoruz ve fuarın onlara fayda sağlayacağını düşünüyoruz."


AA




Geri Dön