20 / 04 / 2024

Batı Afrika Uluslararası Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı

Batı Afrika Uluslararası Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı

Senegal'in başkenti Dakar'da "Batı Afrika Uluslararası Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı" açıldı. Açılışa Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nilgün Erdem Arı'nın yanı sıra inşaat sektörü temsilcileri katıldı.

El Nino kakao üretimine darbe vurdu! Çikolata üretiminde kriz büyüyor!

Kakaonun en çok yetiştirildiği yer olan Batı Afrika’da şiddetli yağış ve El Nino’ya bağlı hava olayları nedeniyle bu yılki hasat verimsiz oldu. Bu durumun çikolata üretimini olumsuz yönde etkileyeceği belirtildi.

Bütün dengeleri değiştirecek! Dolar değil altın…

Batı Afrika ülkesi Gana, ödemeler dengesini kökünden değiştirecek bir karara imza attı. Buna göre ülke, döviz artışının yol açtığı enflasyonun frenlemek için petrol ürünlerini dolar yerine altınla satın alacak.

Petrol`de yeni bir devir başladı! Bu bütün dengeleri değiştirecek!

Batı Afrika ülkesi Gana, ülkenin ödemeler dengesini temelden değiştirecek bir karar aldı.

Sadakataşı Derneği Mali'de okul inşa etti!

Sadakataşı Derneği, Batı Afrika ülkelerinden Mali'de okul inşa etti. Dernek okulun açılışını gerçekleştirdi.

BM, İsrail'in yeni yerleşim inşasını uluslararası hukuka aykırı buldu!

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail yönetiminin, işgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler için yaklaşık 800 yeni konut inşası kararının, uluslararası hukuka göre açık bir ihlal olarak belirtti. 

Ürdün'den yerleşim inşasını durdurması için İsrail'e uluslararası baskı çağrısı!

Ürdün, İsrail'in Yahudi yerleşimciler için işgal altındaki Batı Şeria'da yaklaşık 5 bin yeni konut inşa etme planını durdurması amacıyla uluslararası baskı yapılması için çağrı yaptı.

Çelik sektörü yeni pazarlara açılıyor!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, "Yeni pazar arayışlarımız doğrultusunda çelik ithalatlarında artış gözlemlediğimiz Güneydoğu Asya, Batı Afrika ve Latin Amerika bölgeleri öne çıkan hedef pazarlarımız arasında yer alıyor." dedi.

Çelik ihracatçıları AB kararını bekliyor!

Avrupa Birliği'nin koyduğu kotalar nedeniyle çelik ihracatında ilk altı ayda 1 milyar dolarlık kayıp yaşandı. Türkiye, kısıtlamaların kaldırılması için girişimde bulunurken, alternatif pazarlar olarak Güneydoğu Asya, Batı Afrika ve Latin Amerika öne çıkıyor.

Türk müteahhitler için Sahra altı Afrika büyük fırsat!

Turkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) öncülüğünde gerçekleştirilen "Covid-19 Krizinin Avrupa Uluslararası Müteahhitleri Üzerindeki Etkileri' konulu forumda, Türk müteahhitler için Sahra altı Afrika'nın büyük fırsat olduğu belirtildi...

Çelik sektörünün hedefi Batı Afrika ve Latin Amerika!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan yaptığı açıklamada küresel ticaretin kademeli olarak açıldığını söyleyerek, "Güneydoğu Asya, Batı Afrika ve Latin Amerika ihracattaki yeni hedef pazarlarımız arasında." şeklinde konuştu.

Çelik ihracatçıları yeni pazarlara odaklandı!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkanı Adnan Aslan yaptığı açıklamada, yeni pazar arayışları doğrultusunda Güneydoğu Asya, Batı Afrika ve Latin Amerika bölgelerini radara aldıklarını dile getirdi.

Senegal'de SENCON 2020 başladı!

Batı Afrika ülkesi Senegal'de, 20 Türk şirketinin katıldığı SENCON 2020 (Uluslararası İnşaat, Altyapı ve Yenilenebilir Enerji) Fuarı başladı.

Batı Şeria'da yasa dışı Yahudi yerleşimlerinde faaliyet gösteren firmalar açıklandı!

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Filistin Özel Raportörü Lynk, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'deki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde faaliyette bulunan İsrail merkezli ve uluslararası firmalara ait verilerin açıklanmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Batı Afrika Uluslararası Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı Haberi

Batı Afrika Uluslararası Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı

Senegal'in başkenti Dakar'da "Batı Afrika Uluslararası Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı" açıldı.


Dakar Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki açılış törenine Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nilgün Erdem Arı'nın yanı sıra inşaat sektörü temsilcileri katıldı.


Fuarı organize eden HAGE Fuarcılığın Genel Müdürü Ali Kalkan, Senegal'de üç yıldır benzer etkinliklere imza attıklarını söyledi.


Afrika'nın yatırım için dünyada öne çıkan bölgesi olduğunu ifade eden Kalkan, "Senegal büyüyen ekonomisi, gelişmiş bankacılık sistemi ve Afrika'da güvenli bir ülke olması nedeniyle önem kazanıyor. Ayrıca çevresindeki tüm ülkeler ile ticari ilişkisi var. Bu da fuarlar sayesinde Senegal'i Afrika'ya giriş kapısı olarak kullanmamızı sağlıyor" dedi. 


Söz konusu fuara Mısır, Tunus, Türkiye, Hindistan ve Tayland'dan firmaların katıldığını anlatan Kalkan, gelecek günlerde Türkiye'nin onur konuğu olacağı bir gıda fuarı da düzenleyecekleri bilgisini paylaştı.


Batı Afrika'da inşaat sektöründe yatırım...