20 / 04 / 2024

Damacana su fiyatları fırladı! İşte detaylar!

Damacana su fiyatları fırladı! İşte detaylar!

Hammadde ve lojistik maliyetlerinde yaşanan artış damacana su fiyatlarını da vurdu. İşte damacana su fiyatlarına dair detaylar!



DAMACANA SU FİYATLARI NE KADAR OLDU?

2022 yılının ilk aylarında başlayan zam fulyası artarak devam ediyor. Geçen yıl yaz aylarında 14 ile 15 liraya satılan damacana su fiyatları 39 TL’ye kadar çıktı. Bugün Türkiye’de plastik damacana su fiyatları eve teslim servis hizmet maliyeti ile birlikte 29 ila 39 TL aralığında satılmaktadır.

SUDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karamehmetoğlu fiyatlardaki artışa neden olan etmenleri şu şekilde açıklıyor:

“Yaşanılan pandemi süreci ile dünya piyasalarında plastik hammadde üretiminin azalması ve fiyatlarının aşırı artması, ithalattaki navlun maliyetlerinin ciddi miktarlarda artması, buna ilave olarak ülkemizde döviz kurlarındaki aşırı yükselişler plastik ambalaj maliyetlerinin son bir senede Euro alanında yüzde 110’un üzerinde, TL bazında da kurların da yükselmesi ile yüzde 300’ün üzerinde yükselmesine neden oldu. Buna ek olarak dünyada artan enerji fiyatları ile birlikte Türkiye’de döviz kurlarındaki aşırı yükselişler ile elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki büyük artışlar, işçilik ve diğer maliyetlerdeki aşırı yükselmeler de su fiyatlarına da etki etti. 2021 yılının ikinci yarısında başlayan bu süreç ambalajlı su üretim maliyetlerinin yüzde 150’leri geçen oranlarda artışlara sebep oldu.”

Sektördeki tüm firmaların satış fiyatlarını artırmamak için çok ciddi şekilde çaba sarf ettiklerini dile getiren Karamehmetoğlu, “Sektörümüzdeki artan rekabet şartları firmaların zorunlu olmadıkça fiyat artışına olanak vermemektedir. Ancak son aylara artan maliyetlere baktığımızda motorin fiyatları yüzde 235, otoyol ve köprü geçiş ücretleri yüzde 54, asgari ücret yüzde 50, elektrik faturaları ve sanayide kullanılan doğalgaz faturaları ise yüzde 213 oranında arttı. Bu artışların yanı sıra çift yönlü nakliye süreci olduğu için de damacana fiyatlarına motorin zammı ve köprü otoyol ücretlerindeki artışlar ister istemez son aylarda damacana fiyatları doğrudan etkiledi” dedi.

MARKALARA GÖRE DAMACANA SU FİYATLARI!

Pınar: 39 TL

Erikli: 36 TL

Kuzeyden: 36 TL

Saka: 35.50 TL

Sırma: 35 TL

Nestle: 34 TL

Damla: 32 TL

Gümüş Su: 32 TL

Buzdağı: 31 TL

Emekli maaşı nasıl taşınır? Hangi banka ne kadar emekli maaş promosyonu veriyor?

Toprak Mahsulleri Ofisi açıkladı! Kırmızı mercimek alım fiyatı belli oldu!

Merkez Bankası açıkladı! Türkiye’nin dış borcu haziran ayında yüzde 10,9 arttı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön