24 / 04 / 2024

'Dananın kuyruğu kopacak' diyen Selçuk Geçer'in dolar tahmini şok etti!

'Dananın kuyruğu kopacak' diyen Selçuk Geçer'in dolar tahmini şok etti!

Deneyimli ekonomist Selçuk Geçer'den dolarda yıl sonu için 28 TL tahmini geldi.



Döviz kurlarında dolar Cumhuriyet tarihi rekorunu kırarak 18.30 TL'ye kadar dayandı.

Bu gelişmenin ardından 'dolar kahini' olarak bilinen Selçuk Geçer'den de çok önemli bir iddia geldi.

FED'in yaklaşan faiz kararına hatırlatma yapan Geçer, bir önceki toplantıda bu işin bitti denildiğini ve faiz artırımları artık yavaşlar yorumları yapıldığını belirtti.

Kendisinin ise bunun tam tersinin söylediğini belirtti. Selçuk Geçer, mevsimsel etkiden kaynaklı ABD'de enflasyonun yapışkan hale geldiğini, üretici ve tüketici enflasyonu farkın kapandığını söyledi.

 Dananın kuyruğu kopacak diyen Selçuk Geçer in dolar tahmini şok etti!

Selçuk Geçer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Dünyanın her yerinde ülkeler beklentilerin üzerinde faiz artırımı yapıyorlar. Ancak biz faiz indirip seçim ekonomisine geçiyoruz. Faiz indirip enflasyonu düşüremezsiniz. Enflasyonu düşüremezseniz dolar kurunu kontrol edemezsiniz. ekim, kasım, aralık aylarına dikkat edin. Türkiye ekonomisi büyük bir bataklığa sürükleniyor. Fakirler daha da fakirleşiyor. 3-5 zengin daha da zenginleşiyor. Orta sınıf kalmadı.

'Dolar neden yükseliyor' soruları yersiz

Türkiye’de ekonomi yönetiminin uygulamalarına bakıldığında günün idare edildiğinin görülebildiğini söyleyen Geçer, "Bir KKM çıkardılar bugüne kadar bütçeye 75 milyar lira yük bindirdiler" şeklinde konuştu. Yanlış politikalar uygulanmamış olsaydı KKM’ye ihtiyaç olmayacağının altını çizen Geçer, 150 milyar liranın da devletin kasasında duracağını söyledi. Geçer, hal böyle olunca 'dolar neden yükseliyor' sorularının yersiz olduğunu belirtti.

Selçuk Geçer, doların yükselme sebebini de şöyle açıkladı:

Neden yükselmesin? Kısa vadeli borçların ödenme zamanı geliyor. Dolara olan talep artacak. Turizm gelirleri ile idare ettin bugüne kadar. Bundan sonra ne yapacaksın? Dolar kuru sert hareket edeceğini herkes görecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön