26 / 04 / 2024

DASK 2022 tarifesi nedir? DASK bu yıl ne kadar oldu?

DASK 2022 tarifesi nedir? DASK bu yıl ne kadar oldu?

Zorunlu Deprem Sigortası, binanızdaki deprem ve depremden kaynaklanan maddi hasarları karşılıyor. Peki, DASK 2022 tarifesi nedir? DASK bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm merak edilenler...



DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan sebep olabileceği maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler kapsamında nakit olarak karşılanıyor. 

Binanız tamamen ya da kısmi olarak zarar görmüş olsa da teminat altında sayılıyor. DASK, ile olası bir deprem felaketinden sonra, sigorta sahiplerinin hayatlarına kaldığı yerden yeniden güvenle devam edebilmelerini amaçlanıyor. 

DASK 2022 tarifesi nedir? DASK bu yıl ne kadar oldu?

DASK her yıl inşaat maliyetlerindeki artışa göre belirleniyor. Bu kapsamda her yıl DASK için azami bir tutarda teminat sağlanıyor. DASK tarafından verilen azami teminat tutarı, 01 Ocak 2022 tarihinden itibaren bütün yapı tiplerinde 320 Bin TL olarak açıklandı. 

Azami teminat tutarı tespit edilirken, yıkılan meskenin yeniden inşa edilmesinin maliyeti (arsa değeri hariç) dikkate alınarak belirleniyor. Sigortalının teminat tutarı ise (sigorta bedeli) -azami teminat tutarını geçmemesi şartı ile meskenlerinin büyüklüğüne ve yapı tarzına göre belirleniyor. 

DASK 2022 tarifesi nedir? DASK bu yıl ne kadar oldu?

Eğer meskenin değeri DASK tarafından verilen azami teminat tutarını aşıyor ise, sigortalı isteğe bağlı olarak, aşan kısım için sigorta şirketlerinden ek teminat alınabiliyor. Bunun için özel sigorta şirketlerinden konut sigortanızın olması gerekli oluyor. Peki, bu yılki DASK tarifesi nedir? 


Geri Dön