20 / 04 / 2024

İskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan ruhsatı hukuki olarak bir binanın oturulabilir olması için zorunlu bir belgedir. Bu belgeyi alabilmek için belirlenen harç bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan harcı bu yıl ne kadar oldu?



İskan belgesi bir diğer ifadeyle yapı kullanım izin belgesidir. İskan belgesi, inşa edilen yapıların resmi olarak bittiğini gösteren, gerekli prosedürlere ve başlangıç aşamasında sunulan projeye uygunluğunu gösteren, güvenli olduğu onaylanan belgelerdir. 

İskanı olmayan yapıların tamamının kullanıma açık olmadığı gibi belli bir bölümünün de oturumuna izin verilmiyor. Yapının iskanının alınabilmesi için kısmen ya da tamamen tamamlandığında resmi olarak bildiriminin yapılması gerekiyor. 

İskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan alabilmenin birinci şartı tasdiklenmiş projesine uygun şekilde yapının tamamlanmış olmasıdır. Projeye uygun olarak tamamlanan yapı müteahhit tarafından tüm sigorta borçları ödenmiş ve yapı denetim şirketi vasıtasıyla tüm hakkedişleri tamamlanmış şekilde ilgili belediyeye başvurularak alınabiliyor. 

Kanunda yer alan açıklamalara göre; iskan ruhsatı alınabilmesi için, ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor. Peki, iskan harcı bu yıl ne kadar oldu?
 


Geri Dön