26 / 04 / 2024

DASK hasar ödemeleri nasıl yapılır?

DASK hasar ödemeleri nasıl yapılır?

Zorunlu Deprem Sigortası mesken ve işyerleri yaptırılıyor. Ödenen poliçe doğrultusunda yaşanan olası bir afetten sonra hasar ihbarı yapılıyor. Daha sonra hasar ödemeleri yapılıyor. Peki, DASK hasar ödemeleri nasıl yapılır?



DASK hasar ödemeleri nasıl yapılır?

Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılıyor.


Ödenen poliçe sonrasında, yaşanan olası bir afetten sonra hasar ihbarı yapılıyor. Daha sonra hasar ödemeleri yapılıyor. Peki, DASK hasar ödemeleri nasıl yapılır?


Deprem sonrasında hasar ihbarınızı yaptıktan sonra olay yerine, sürecin yönetimine uygun olan en kısa sürede, DASK adına görevlendirilen bağımsız hasar tespit görevlileri gönderilir.


İnceleme ve tespit raporlarını hazırlıyor. Hasar tespit işlemleri, DASK adına görevlendirilen bağımsız hasar tespit görevlileri tarafından yerine getirilir. 


Bu tespitlerin sonucunda belirlenen tazminat ödemeleri de doğrudan DASK tarafından yapılır.


Hatırlatmak isteriz ki tespit işlemlerinizin yetkilendirilmiş hasar tespit görevlileri tarafından yapılması, teminatınızın işleyişi açısından önemlidir. Hasar tespiti görevlilerine olay yerinde yapacakları incelemelerde her türlü kolaylığın ve bilginin sağlanması, tazminat sürecini de hızlandırır.



Deprem sigortasını kim yaptırır?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön