25 / 04 / 2024

DASK primlerinin tahsili!

DASK primlerinin tahsili!

Konutuna DASK sigortası yaptıranların en çok merak ettikleri husus, DASK primlerinin tahsili oluyor. DASK primlerinin tahsili nasıl yapılıyor? İşte Zorunlu deprem sigortası tarife ve talimatı kapsamında yer alan hususlar...



DASK primlerinin tahsili!

Meskenlerde yaptırılması zorunlu olan DASK sigortası, yaşanacak olası bir deprem sonrasında nasıl tahsil ediliyor? DASK sigortası yaptıranların en çok merak ettikleri husus, DASK primlerinin tahsili olarak karşımıza çıkıyor.


DASK primlerinin tahsili ile ilgili yasal hükümler, Zorunlu deprem sigortası tarife ve talimatı tebliği kapsamında yer alıyor.


Yetkili sigorta şirketleri ve primlerin tahsili

MADDE 7 – (1) Zorunlu deprem sigortası, Doğal Afet Sigortaları Kurumu tarafından doğrudan satış uygulamaları yoluyla veya Kurum nam ve hesabına sigorta yapmaya yetkili sigorta şirketleri ve bu şirketlerin acenteleri tarafından yapılır. 


Bu tarife ve talimata göre belirlenen prim tutarı peşin olarak tahsil edilir. Prim tutarının, Doğal Afet Sigortaları Yönetim Kurulunca belirlenen şartlara bağlı olarak kredi kartıyla veya benzeri başka düzenli ödeme yöntemleriyle taksitlendirilmesi mümkündür.


(2) Bankalar tarafından kullandırılan konut kredileri ile bağlantılı olarak yaptırılması gereken zorunlu deprem sigortası, konut kredisi kullanan tarafından yaptırılmamış ise krediyi veren banka tarafından sigortalıya bilgi verilerek yapılır. 


Kredi süresince, sigortalı tarafından yenileme yapılmaması durumunda, banka tarafından sigortalıya bilgi verilerek ilgili poliçenin yenilemesi gerçekleştirilir.



DASK sigorta bedelinin tespiti!
DASK komisyon oranları!
Zorunlu deprem sigortası tarife ve talimatı!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön