25 / 04 / 2024

DeFacto yurt dışındaki mağaza sayısını 74’e çıkaracak!

DeFacto yurt dışındaki mağaza sayısını 74’e çıkaracak!

Global bir marka olma vizyonuyla yatırımlarını sürdüren ve Gürcistan’da iki mağaza birden açan DeFacto, 2015 yılı bitmeden yurt dışındaki mağaza sayısını 74’e çıkarmayı hedefliyor.



Global bir marka olma yolunda hızla ilerleyen Defacto, hizmet verdiği ülkeler arasına Gürcistan’ı da ekleyerek Tiflis’te iki mağaza birden açtı. DeFacto, Gürcistan ile birlikte hizmet verdiği ülke sayısını 9’a,  yurt dışındaki mağaza sayısını da 35’e çıkardı. Perakende tekstil sektörünün Türkiye’deki önemli oyuncularından olan DeFacto, Tiflis Eastpoint AVM’de 1127 metrekarelik ve Tiflis Mall‘da 637 metrekarelik alana sahip iki yeni mağazasında da, kadın, erkek ve çocuk koleksiyonlarını müşterilerinin beğenisine sunuyor.


Ateş:  “Dünya genelinde yatırımlarımız devam ediyor”

Bir dünya markası olma hedefiyle yatırımlarına devam etiklerini belirten DeFacto Perakende Grup Başkanı İhsan Ateş; DeFacto’nun Türkiye’de ve diğer ülkelerde olduğu gibi Gürcistan pazarında da başarılı olacağına inandıklarını söyledi. Ateş sözlerine şöyle devam etti: “Gürcistan, perakende tekstil sektörü için son derece önemli ve gelişmekte olan bir pazar. DeFacto olarak biz de, 2 mağaza birden açarak girdiğimiz bu pazarda yatırımlarımıza aynı hızda devam etmeyi planlıyoruz. Önümüzdeki dönemde özellikle CIS (Bağımsız Devletler Topluluğu) ve MENA (Ortadoğu ve Kuzey Afrika) bölgelerine odaklanmayı sürdüreceğiz. Büyüme trendimizi devam ettirirken, yeni mağazalar hizmete sunmayı ve 2015 yılını 1 milyar 700 milyon TL ciro ile kapatmayı hedefliyoruz.”


Geri Dön