27 / 04 / 2024

Değer artış kazancı vergisi 2. taksit dönemi 2017!

Değer artış kazancı vergisi 2. taksit dönemi 2017!

Değer artış kazancı vergisi için ilk taksit ödemeleri Mart ayında ödenmişti. Verginin 2. taksit dönemi ise yaklaşıyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksit dönemi 2017 ne zaman?



Değer artış kazancı vergisi olan gayrimenkul gelir vergisi, elden çıkarılan taşınmazlardan elde edilen kazanç için ödeniyor. 


Kanunen Edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde 193 Sayılı GVK’da yer alan mal ve hakların elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artışı kazancı oluyor. 


Bu sene vergiyi, taşınmazını 2016 yılında satanlar ödüyor. Vergi için öncelikle beyanname veriliyor. Ödemeler senede iki eşit taksit halinde yapılabiliyor. 


Değer artış kazancı vergisi için bu sene istisna sınırı 11 bin TL olarak belirlendi. Bu sınırdan yüksek geliri olanlar vergi borcunun ilk taksitini Mart ayında ödedi. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksiti ne zaman?


Değer artış kazancı vergisi 2. taksit dönemi

2017 vergi takvimine göre değer artış kazancı vergisi 2. taksiti Temmuz ayı içerisinde ödeniyor. Bu sene yapılan satışlar için elde edilen gelirler ise önümüzdeki sene ödenecek.


Gelir vergisi ödenen yerler

● Gelir vergisinde beyanname ve ödeme işlemleri ilgili vergi dairesinde,

● Bağlı olunan vergi dairesindeki hesabın bildirilmesi şartıyla diğer vergi dairelerine,

● Elden ya da internet bankacılığını kullanarak anlaşmalı banka şubelerine,

● www.gib.gov.tr adresinden anlaşmalı bankaların kredi kartıyla ödenebiliyor. 




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön