16 / 04 / 2024

Değer artış vergisi beyanı için son gün bugün!

Değer artış vergisi beyanı için son gün bugün!

Değer artış kazancı vergisi, gayrimenkullerin iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde ödeniyor. Vergi için öncelikle beyan veriliyor. Değer artış vergisi beyanı için son gün bugün..



Değer artış vergisi beyanı için son gün bugün!

Değer artış kazancı vergisi, gayrimenkullerin iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde ödeniyor. 


Ancak taşınmazın 5 sene geçtikten sonra satılması halinde bu vergi ödenmiyor. Vergi için istisna sınırından yüksek geliri olan kimselerin beyanname vermeleri gerekiyor.


Vergi takvimine göre, beyannameler elde edilen gelir satışın yapıldığı yılı takip eden yılın Mart ayının 1 inci gününden 25 inci günü akşamına kadar veriliyordu.


Ancak GİB tarafından yapılan açıklama ile değer artış vergisi beyannamesi süresi 31 Mart'a kadar uzatıldı. Buna göre, değer artış vergisi beyanı için son gün bugün.


Değer artış kazancında vergilendirilecek kazanca “safi değer artışı” deniliyor. Değer artışında safi kazanç, elden çıkarma karşılığında alınan para ve ayınlarla sağlanan ve para ile temsil edilebilen her türlü menfaatlerin tutarından bazı indirimlerin düşülmesi suretiyle bulunuyor.


Vergi ödemeleri de senede iki eşit taksit halinde yapılıyor. 2016 yılı değer artış kazancı beyan ve ödeme dönemi 31 Mart gün sonuna kadar devam ediyor. İkinci taksit ödemeleri de Temmuz ayında yapılıyor.



Değer artış kazancı ÜFE hesaplama!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com







Geri Dön