25 / 04 / 2024

Değer artış kazancı beyanı için son 2 hafta!

Değer artış kazancı beyanı için son 2 hafta!

Değer artış kazancı vergisi, bir taşınmazın satın alındıktan sonra değeri artmış bir şekilde 5 sene içinde satılması halinde ödeniyor. Değer artış kazancı beyanı için son 2 hafta bulunuyor..



Değer artış kazancı beyanı için son 2 hafta!

Değer artış kazancı vergisi, bir taşınmazın satın alındıktan sonra değeri artmış bir şekilde satılması halinde ödeniyor. Ancak vergilendirmede bazı koşullar bulunuyor.


Taşınmazın edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde satılması halinde bu vergi ödeniyor. Ancak 6. sene satılması halinde bu vergi ödenmiyor.


Ayrıca değer artış kazançlarının beyan konusu edilip edilmeyeceği, elde edilen iradın istisna haddinin altında kalıp kalmadığına bağlı oluyor.


Değer artış kazancı vergisi beyana dayalı bir vergi olup, mükelleflerin ödemelerinden önce beyannamelerini vermeleri gerekiyor.


Elde edilen değer artış kazancının safi miktarı, belirlenen istisna sınırını aşması durumunda, elde edilen gelir satışın yapıldığı yılı takip eden yılın Mart ayının 1 inci gününden 25 inci günü akşamına kadar Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi ile beyan edilmesi gerekiyor. 


Buna göre değer artış kazancı beyannamesi için son 2 hafta bulunuyor. Ödemeler ise Mart ve Temmuz ayları olmak üzere iki eşit taksit halinde yapılıyor.




Safi değer artışı 2016!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön