26 / 04 / 2024

Değer artış vergisi beyanı için son gün yarın!

Değer artış vergisi beyanı için son gün yarın!

Mart ayının 25. günü akşamına kadar verilmesi gereken beyanname süresi GİB tarafından yapılan açıklama ile 31 Mart'a kadar uzatıldı. Buna göre, değer artış vergisi beyanı için son gün yarın..



Değer artış vergisi beyanı için son gün yarın!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. Taşınmaz malların iktisap tarihinden itibaren 5 sene içinde satılması halinde ödeniyor. Ancak mevcut uygulamaya göre taşınmazın 5 sene geçtikten sonra satılması halinde bu vergi doğmuyor.


Vergi mükelleflerinin vergi ödemelerinden önce beyanname vermeleri gerekiyor. Beyannameler elde edilen gelir satışın yapıldığı yılı takip eden yılın Mart ayının 1 inci gününden 25 inci günü akşamına kadar veriliyordu.


Ancak GİB tarafından yapılan açıklama ile değer artış vergisi beyannamesi süresi 31 Mart'a kadar uzatıldı. Buna göre, değer artış vergisi beyanı için son gün yarın.


Vergi ödemeleri de senede iki eşit taksit halinde yapılıyor. 2016 yılı değer artış kazancı beyan ve ödeme dönemi 31 Mart'a kadar devam ediyor. İkinci taksit ödemeleri de Temmuz ayında yapılıyor.


Ödenecek gelir vergisi hesaplaması, www.gib.gov.tr internet adresinden (internet vergi dairesi /hesaplamalar /gelir vergisi hesaplama) otomatik olarak yapılabiliyor. 




Değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son gün yarın!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön