20 / 04 / 2024

Değerli konut vergisi sektöre zarar verir mi?

Değerli konut vergisi sektöre zarar verir mi?

Değerli konut vergisinin çok abartılmaması gerektiğini söyleyen Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ , “Dünyanın birçok ülkesinde bu vergi uygulanıyor. 5-10 milyon değerindeki bir konutu alanı da bunun maliyetine razı olmalı" dedi.



Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ, Anadolu Ajansı muhabirine konut satışları ve değerli konut vergisi ile ilgili açıklama yaptı. 

Hükümetin konut sektörünün farkında olmasının kendileri için çok ciddi bir artı olduğunu söyleyen Doğan Dağ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kendi sektörlerinden olmasının kendilerine ciddi artılar getirdiğini söyledi.

Dağ, 2018-2019 yıllarında ülkenin yaşadığı krizden sağlıklı çıkmasında Maliye ve Hazine Bakanlığı’nın emeğinin görmemezlikten gelinemeyeceğini dile getirerek, faiz oranlarının aşağı çekilmesinin sektöre kan getireceğini de dile getirdi.

Değerli konut vergisi sektöre zarar verir mi?

"Şu anda konuta yatırım yapmanın dönemi"

Doğan Dağ, bu senenin heyecanlı geçeceğinden umutlu olduğuna ve bir hafta önce satışların hızla başladığını belirterek, Türkiye genelinde geçen yıl yapılan ilk 3 aydaki konut satışını bu yılın ilk 15 gününde yapmış olduklarını sözlerine ekledi.

Şu anda konuta yatırım yapma dönemi olduğunu da söyleyen Dağ, “Yatırımlar doğru yönetilirse, yatırım zamanı olduğu düşünülür ve fiyat doğru belirlenirse tüketici her zaman talepkar olacaktır.” dedi.

Dağ, bu senenin konut satışlarının 2015 yılını yakalayacağını müjdeeyerek,  “Konut satışlarında ciddi bir artış olacağını düşünüyorum. 0,79 faiz oranı ciddi bir oran. Bu yıl içerisinde en azından stok tüketimini bitirmek hedefimiz. Bu konuda da iştahlıyım, karamsar değilim.” dedi.

"Değerli konut vergisi, sektöre zarar vermez"

Değerli konut vergisinin çok abartılmaması gerektiğini dile getiren Doğan Dağ, “Dünyanın birçok ülkesinde bu vergi uygulanıyor. 5-10 milyon değerindeki bir konutu alanı da bunun maliyetine razı olmalı. 1-2 milyonluk bir araca binip, motorlu taşıtlar vergisini ödemeye razıysak, bunu ödeyebiliyorsak, bunun sektöre zarar verecek bir konu olduğunu düşünmüyorum.” dedi.

Dağ, senenin ikinci çeyreğinden sonra yapı ruhsatlarında, işe başlama ruhsatlarında belediyelere müracaatlarda artış olacağını söyleyerek, gayrimenkul sektörünün sağlam bir zemine oturtulması gerektiğini belirtti.

Gayrimenkul sektörünün mevduat kadar güçlü bir sektör olduğunu da söyleyen Dağ, “İki yıl ciddi bir kriz yaşanmasına rağmen hiçbir vatandaş banka ile ilgili ciddi bir sıkıntı yaşamadı. Konut sektörü piyasada mevduat sektörü kadar güçlü.” diye konuştu.

 

Değerli konut vergisi sil baştan yenilenecek!

Değerli Konut Vergisi'nde matrah ve oran hesabı!

Değerli Konut Vergisi hakkında bilinmesi gereken her şey!


Geri Dön