26 / 04 / 2024

Demirören Holding'in Göktürk'teki ipotekli arazilerinin imar planı iptal edildi!

Demirören Holding'in Göktürk'teki ipotekli arazilerinin imar planı iptal edildi!

Demirören Holding’e ait Kemer Country’deki golf sahasının yer aldığı araziyle ilgili çeşitli iddialar gündeme geldi. Buna göre; Demirören'in borçlarına karşılık Ziraat Bankası'na ipotek ettirdiği arazilerin imar planı iptal edildiği belirtildi.



Demirören Holding’e ait Kemer Country’deki golf sahasının yer aldığı araziyle ilgili çeşitli iddialar gündeme geldi. Cumhuriyet Gazetesi'nden Hazal Ocak'ın haberine göre; söz konusu olayda Demirören Holding’in, Ziraat Bankası'ndan kullandığı kredinin karşılığında ipotek etirdiği İstanbul Göktürk Kemer Country’de bulunan golf sahası önce imara açıldı sonra mahkeme planları iptal etti. Bu olayların ardından arazinin değeri de düştü. 

Demirören Holding’in Ziraat Bankası’ndan kullandığı 300 milyon dolar ve 1 milyar 118 milyon Türk Lirası tutarlı krediyi ödemediği, kredi için ipoteklettirdiği araziyi de borçlarına karşılık bankaya verdiği ortaya çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yapılaşma izni verdiği arazinin imar planlarının da iptal edildiği öğrenildi. 

Ziraat Bankası’nın alacağına karşılık aldığı araziler, yeşil alan ve golf sahası şeklinde kalınca değerinde de düşüş yaşandı. Bakanlık tarafından hazırlanan imar planları kapsamında alana ortalama 200 metrekare büyüklüğe sahip 306 tane konut inşa edilmesi öngörüldü. Konut yapılması planlanan alan yaklaşık 26 futbol sahası büyüklüğe sahip.

Demirören Holding in Göktürk teki ipotekli arazilerinin imar planı iptal edildi!

MAHKEME İPTAL ETTİ

- Bölge sakinleri bakanlığın kararıyla ilgili mahkemeye başvurdu ve birçok dava açıldı. 2019 yılında açılan davada mahkeme, planın iptal edilmesi kararını aldı. Bakanlık planda bazı düzenlemeler gerçekleştirerek yeniden askıya çıkardı. Bölge sakinleri bu planla ilgili de dava açtı. 

- Bu sırada Demirören’e ait olan söz konusu ipotekli arazilerin çekilen krediye karşılık Ziraat Bankası’na devredildiği belirlendi.  

- Bakanlığın ikinci planıyla ilgili bölge sakinlerince açılan karşı davalarda da mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı ve bakanlığın itirazları kabul edilmedi. 

Bodrum Paramount Otel'in el değiştirme serüveni!


Geri Dön