20 / 04 / 2024

Denizbank, Finansbank ve Anadolubank genel merkezini taşıyor!

Denizbank, Finansbank ve Anadolubank genel merkezini taşıyor!

Bankalar, çareyi genel müdürlük binalarını taşımada buluyor.Denizbank merkezini Esentepe’de kiraladığı Torun Tower’a taşırken, Finansbank Levent’te satın aldığı Kristal Kule’ye gidiyor. Anadolubank ise karşıya taşınıyor.




Son yıllarda sektörde yaşanan hızlı büyüme karşısında adeta kabına sığmamaya başlayan bazı bankalar, çareyi genel müdürlük binalarını taşımada buluyor. Denizbank merkezini Esentepe’de kiraladığı Torun Tower’a taşırken, Finansbank Levent’te satın aldığı Kristal Kule’ye gidiyor. Anadolubank ise karşıya taşınıyor.


Bankacılık sektörü son yıllarda bilançolarında yaşadığı hızlı büyümeyi, fiziki alanda da iyiden iyiye hissetmeye başladı. Finansal alanda hızlı büyüyen bankaların şube ve personel sayısında önemli artışlar yaşanırken, ‘ana kumanda merkezi’ olan genel müdürlük binaları da bu büyüme karşısında yetersiz kalmaya başladı.


YILLIK KİRASI 20 MİLYON DOLAR

Deyim yerindeyse artık kabına sığamayan bazı bankalar, çareyi genel müdürlük binalarını taşımada buluyor. Denizbank, Anadolubank ve Finansbank önümüzdeki aylarda yeni merkezlerine taşınıyor. İstanbul Esentepe’de 8 ayrı binada genel müdürlük faaliyetlerini yürüten Denizbank, kasım ayından itibaren yine Esentepe’de bulunan Torun Tower’a taşınıyor. 39 kat ve kapalı alanı 106 bin metrekare olan binayı 10 yıllığına kiralayan Denizbank’ın, yıllık yaklaşık 20 milyon dolar kira ödeyeceği konuşuluyor. Denizbank’ın binayı satın almak istediği ancak Torun GYO’nun şimdilik satışa sıcak bakmadığı da gelen bilgiler arasında. Buna karşın Denizbank’ın binayı satın alma opsiyonu olduğu biliniyor. Genel müdürlük binası Esentepe’de olan ve bu binada kiracı olan Finansbank ise önümüzdeki aylarda Levent’teki Kristal Kule’ye taşınıyor. Finansbank, Soyak Holding iştiraki Koru Gayrimenkul’ün Büyükdere Caddesi üzerinde inşa ettiği Kristal Kule’yi KDV dahil 303 milyon Euro’ya satın almıştı.


KARŞININ BANKASI OLUYOR

Genel müdürlük faaliyetlerini uzun süredir İstanbul Bomonti’de sürdüren Anadolubank ‘karşının bankası’ oluyor. Haziran ayında Anadolu yakasına taşınmayı planlayan bankanın yeni adresi ise Ümraniye’nin Ataşehir’e yakın bir noktasında yer alıyor. Ümraniye Saray Mahallesi’ndeki yeni genel müdürlük binasını bankanın sahibi HABAŞ Topluluğu’nun Ağaoğlu Grubu’ndan satın aldığı biliniyor. Daha önceki sahibi tarafından otel olarak işletilen binanın 20 bin metrekare alanı olduğu belirtiliyor. Anadolubank’ın Bomonti’deki mevcut binasında ise bazı birimlerin kalacağı ifade edilirken, HABAŞ Topluluğu’nun iştiraklerinin bazılarının da binaya taşınacakları gelen bilgiler arasında.



HaberTürk




Geri Dön