26 / 04 / 2024

Denizli teleferiğine kavuşuyor!

Denizli teleferiğine kavuşuyor!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kentte bir ilki daha gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "Denizli bölgedeki ilk teleferiğe kavuşacak. Yaklaşık 1.5 ay içerisinde teleferik inşaatımızın tamamlandığını göreceğiz" dedi.




Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, teleferik inşaatının 1.5 ay sonra biteceğini söyledi. Denizli'yi yayla turizminde marka yapacak kompleks projeyi yerinde inceleyen Zolan, ormanlık alandaki bungalov evleri gezdi ve bölgeye yapılacak kafeterya ve diğer tesisleri tek tek inceledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, teleferiğin son noktasındaki bin 400 metre rakımda yaptığı açıklamada Denizlililere müjdeyi verdi. Denizli'de bir ilki daha gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Zolan, "Denizli bölgedeki ilk teleferiğe kavuşacak. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

Yaklaşık 1,5 ay içerisinde teleferik inşaatımızın tamamlandığını göreceğiz" dedi. 

Bölgede öncelikle deneme çalışmalarının yapılacağına işaret eden Başkan Zolan, şöyle devam etti: "Sadece teleferik çalışması değil, yayla turizmini de hayata geçirerek Denizlili vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. 

Yaylalarımıza ulaşma adına teleferik ile güzel bir proje ortaya koyduk. Bu proje Denizlimize yeni bir nefes getirecek. Denizlimizde farklı seçenekler ortaya koymaya çalışıyoruz. Denizlimizin güzel parklarından sonra inşallah teleferiğimizle birlikte yaylalarımız da artık Denizli ile buluşacak. Buradaki doğa ortamında çocuklarımız ve insanlarımız iç içe yaşayacak. Kışın kar yağışını görmek için halkımızla buraya geleceğiz. Yazın ise bin 500 metre rakıma ulaşan yaylamız insanlara ayrı bir güzellik ve rahatlık sunacak. İnşallah bu proje Denizli'ye hayırlı olacak." 



Sabah Egeli




Geri Dön