26 / 04 / 2024

Denizli'ye 100 milyon liralık yatırım müjdesi!

Denizli'ye 100 milyon liralık yatırım müjdesi!

Denizli'ye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Tavas'taki DSİ tesislerinde toplu açılış törenlerine katıldı.



Denizli'ye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Tavas'taki DSİ tesislerinde toplu temel atma ve "Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları" dağıtım törenlerine katıldı.


12 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek olan Kızılca Göleti ve Sulama Tesisi'nin, Tavas Belediyesi önündeki temel atma töreninde konuşan Bakan Veysel Eroğlu, "Tavas'ın ihtiyacı olan tüm hizmetleri yapacağız. Bugün 16 tesisin temelini atıyoruz. 100 milyonluk yatırımı yapacağız" dedi.


Denizli'ye bir şehir ormanı, kavşaklar, meydanlar kazandırdıklarını hatırlatan Eroğlu, "Hizmet adına ne gerekiyorsa yapmak bizim boynumuzun borcu. Daha önce 18 müjde vermiştik; bu kez 21 müjdeyle geldik. Toplamda 39 müjdeye ulaştık. Denizli'de sulanmadık arazi bırakmayacağız. Ne kadar gölet ve baraj varsa inşa edeceğiz. Denizli'yi AK Parti hatırladı. Diğer hükümetler Denizli'yi unutmuştu. 11 trilyonluk yatırımı hükümetimiz yapmış. Sizlere hizmet bizim için ibadet. Bir baraj yokken, 13 baraj, 7 göleti Denizli'ye kazandırdık. İptidai sulama tesislerini yeniledik. Yağmurlama, damlama sistemine geçtik. 800 bin dekar arazide sulama yapmışız. Burada adam eksen biter. Yılda vatandaşımıza 854 milyon lira ilave gelir artışı sağlamıştır" diye konuştu.


Konuşmaların ardından vatandaşlara fidan dağıtıldı ve tesislerin temeli atıldı.



Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Eroğlu ve Zeybekci'ye efe kıyafeti ile tel kırma sanatıyla örülen "Evet" yazılı el işi ürün hediye etti. İki bakanın birbirlerinin başına efe fesini takmaları renkli görüntüler oluşturdu.


Yeni Asır 


Geri Dön