19 / 04 / 2024

Deprem bölgesi için telafi eğitimler ne zaman başlayacak? Hangi şehirler için telafi eğitimler verilecek?

Deprem bölgesi için telafi eğitimler ne zaman başlayacak? Hangi şehirler için telafi eğitimler verilecek?

6 Şubat günü meydana gelen depremde etkilenen 10 ildeki öğrenciler için uygulanacak telafi programına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklamalarda bulundu.



Bakan Özer, deprem bölgesinde eğitim öğretimin başladığı illeri, depremlerin etki derecesine göre 3 kategoriye ayırdıklarını belirtti.

Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da 1 Mart'ta, Gaziantep, Osmaniye ve Adana'da 13 Mart'ta, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da ise hazır olan ilçelerde 27 Mart'ta eğitim öğretimin başladığını kaydeden Özer, Malatya'da 8 ilçe, Kahramanmaraş'ta 2 ilçe, Hatay'da 7 ilçe ve Adıyaman'da 5 ilçede 27 Mart itibarıyla eğitim öğretiminin başladığını belirtti.

Bakan Özer, "Bugün itibarıyla deprem bölgesindeki tüm ilçelerde eğitim öğretim başlamış oldu" ifadelerini kullandı.

Bakan Özer, deprem sonrasında farklı illere nakledilen öğrencilerin, eğitim öğretimin normalleşmesiyle birlikte bölgeye geri dönmeye başladığını ve bugüne kadar 35 bin 694 öğrencinin kendi illerine nakillerinin yapıldığını vurguladı.

Deprem bölgesi için telafi eğitimler ne zaman başlayacak? Hangi şehirler için telafi eğitimler verilecek?

Telafi eğitimleri ne zaman başlayacak?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesindeki okullarda eğitim öğretim döneminin 16 Haziran 2023'te sona ereceğini ve öğrencilerin öğrenme kayıplarını telafi etmek için 1 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında isteğe bağlı telafi programı yapacaklarını açıkladı. Bakan Özer, bu telafi programının hazırlıklarının tamamlandığını ve gerekli materyallerin hızlı bir şekilde basım sürecine girdiğini belirtti. Ayrıca, zorunlu olmayan bu telafi programının 2023-2024 eğitim öğretim yılı başladığında bir aylık sürede devam edeceğini söyledi.

Öğrencilerin sınıf geçme süreçleriyle ilgili yapılan çalışmaya da değinen Bakan Özer, özellikle ikinci dönemdeki gecikmeleri dikkate alarak öğrencileri mağdur etmeyecek bir yaklaşım benimsediklerini ifade etti. Buna göre, sınava girdikleri zaman ikinci dönem notlarının, birinci dönem notlarından düşük olması durumunda birinci dönem notunun geçerli olacağı ancak ikinci dönem notunun birinci dönem notundan daha yüksek olması durumunda ortalamanın hesaplanacağı bilgisini verdi. Öğrencilerin lehine olan bu yaklaşımın yakında kamuoyuna duyurulacağı da Bakan Özer tarafından belirtildi.


Geri Dön