23 / 04 / 2024

Deprem, ekonominin can damarı limanları da vurdu!

Deprem, ekonominin can damarı limanları da vurdu!

Türkiye bir kez daha deprem felaketiyle güne uyanırken, sarsıntının yarattığı tahribat da yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. Kahramanmaraş’ta sabah saatlerinde meydana gelen depremde, sadece bini aşkın can kaybı ve binlerce yaralı bilgisi gelirken, ekonominin can damarı limanlarda da hasara yol açtığı



Türkiye deprem felaketi nedeniyle büyük bir acı yaşarken, saatler geçtikçe depremin bilançosu da ağırlaşıyor. Şimdiye kadar 1100’ü aşkın vatandaşımız sarsıntı sonrası yaşamın yitirirken, binlerce yaralı ve göçük altında da belirlenemeyen sayıda vatandaşımız var. Ancak ilerleyen saatlerde depremin ekonomiye olan etkisi de gün yüzüne çıkmaya başladı.

 Deprem, ekonominin can damarı limanları da vurdu!

Türkiye ihracatı ve ithalatı, dolayısıyla ekonomi için can damarı sayılan limanlarda da hasarlar oluştuğu bildirildi.

Depremin ardından İskenderun'daki Limakport ve Mersin Uluslararası Liman’nında büyük hasar meydana geldiği belirlendi.

KONTEYNERLAR ÇEVREYE SAÇILDI

Gelen bilgilere göre, yaşanan şiddetli sarsıntı, deprem bölgesinde bulunan limanlara da büyük hasar verdi. Bölgedeki limanların sahasında elleçlenmeyi bekleyen binlerce konteynerin, içindeki yüklerle birlikte devrilerek, çevreye dağıldığı açıklandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Limak Şirketler Grubu, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen depremde Limakport İskenderun rıhtımında kısmi hasar meydana geldiğini ancak herhangi bir can kaybının söz konusu olmadığını duyurdu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön