25 / 04 / 2024

Deprem kanunu ve fay kanunu için adım atıldı!

Deprem kanunu ve fay kanunu için adım atıldı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, araştırma komisyonu kurulması teklifinin kabul edildiğini, komisyonun deprem kanunu ve fay kanunu çıkarılması konusunda adım atılacağını söyledi.



CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, TBMM'de deprem hakkında araştırma komisyonu kurulması teklifinin kabul edildiğini, komisyonun deprem kanunu ve fay kanunu çıkarılması konusunda adım atacağına inandığını sözlerine ekledi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bayraklı Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nde açıklama yapan Torun, afet riski altında yer alan alanların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yetkisinde olduğunu sözlerine ekledi.

TBMM Genel Kurulunda, 5 parti grubunun ortak önergesiyle depremde alınması gereken tedbirler hakkında Meclis Araştırma Komisyonu kurulması önerisinin kabul edildiğinden bahseden Torun, şunları söyledi:

"Bir konuda Meclis'te kurulan deprem komisyonu... Gerçekten çok olumlu bir adım ama umuyorum ve inanıyorum ki bu komisyon çalışmalarını yaptıktan sonra bir deprem kanunu, bir fay kanunu çıkarılması konusunda da adımlarını atar, artık bu acıları tekrar yaşamayız. Bir deprem ülkesi olduğumuz bilinci ve sorumluluğuyla hareket ederek gerekli yasal düzenlemeler yapılır ve biz de artık her depremde aynı acıları yaşamamış oluruz."

TBMM'de önlemler için Deprem Araştırma Komisyonu kuruldu!

 


Geri Dön