28 / 03 / 2024

Deprem korkusu AVM'leri de vurdu: Ziyaretçi sayısı yüzde 35 düştü!

Deprem korkusu AVM'leri de vurdu: Ziyaretçi sayısı yüzde 35 düştü!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı yaptığı açıklamada yaşanan büyük depremlerin en çok perakende sektörünü etkilediğini söyledi.



Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı yaptığı açıklamada yaşanan depremlerin en çok perakende sektörünü etkilediğini söyledi.

Nuri  Şapkacı, depremin ilk haftasında Türkiye genelinde ziyaretçi girişlerinin yaklaşık olarak yüzde 30-35 oranında düştüğünü, ilerleyen haftalarda ise bu düşüşün yüzde 15-20 seviyelerine geldiğini söyledi.

Deprem korkusu AVM leri de vurdu: Ziyaretçi sayısı yüzde 35 düştü!

Mart ayında ise ziyaretçi sayılarının deprem öncesine göre yaklaşık olarak yüzde 10 oranında düştüğünü söyleyen Nuri Şapkacı, söz konusu sürecin başta bölge halkı olmak üzere herkesi derinden etkilediğini söyledi. Nuri Şapkacı açıklamasında “Perakende sektörü ve lüks segment büyük ölçüde etkilendi. Moda ve eğlenceye yönelik sektörlere tesir etti. Çünkü insanlar eğlenmek istemedi." dedi.

Yaptığı açıklamada deprem dedikodularının çıktığını ve söz konusu bu durumdan da en çok mega kent İstanbul'un etkilendiğini söyleyen Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı, turistlerin rezervasyonlarını iptal ettiklerini fakat İstanbul’da bir toparlanma gözlemlediklerini söyledi. Nuri Şapkacı açıklamasında "Çünkü mart ayı itibariyle ziyaretçi girişleri yüzde 10’lara ulaşmış durumda” dedi.


Geri Dön