16 / 04 / 2024

Deprem sigortası nerede yaptırılır?

Deprem sigortası nerede yaptırılır?

DASK sigortası kapsamında yer alan konut ve iş yerleri için deprem sigortası nerede yaptırılır? Zorunlu deprem sigortası için ödenmesi gereken primler nasıl belirlenir? İşte yanıtı...



Deprem sigortası nerede yaptırılır? 

DASK Zorunlu Deprem Sigortası, konut ve işyerleri üzerinde yaptırılan teminat sigortası olarak karşımıza çıkıyor. Devlet tarafından zorunlu tutulan DASK sigortasını yaptırmayanlar, söz konusu gayrimenkulleri ile ilgili bir işlemde bulunamıyor.


Peki buna göre DASK deprem sigortası nerede yaptırılır? DASK için ödenmesi gereken prim ne kadardır diyorsanız hemen yanıtlayalım. 


Deprem sigortası için ödenmesi gereken sigorta primleri, yüksek riskli bölgelerde daha çok, düşük riskli bölgelerde daha az olacak şekilde belirleniyor. Buna göre; 5 risk bölgesi ve 3 farklı yapı tarzına göre belirlenmiş 15 ayrı tarife fiyatı bulunuyor. 


Deprem risk bölgeleri ayrımında, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından hazırlanan "Türkiye deprem bölgeleri haritası" esas alınıyor.


Deprem sigortası nerede yaptırılır? 

DASK kapsamında bulunan gayrimenkuller için DASK, depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı için isteniyor. Konuta veya işyerine DASK poliçesi yaptırmak için, bu sigortayı düzenleyen en yakın sigorta acentesine veya banka şubesine gerekli belgelerle gitmeniz yeterli olacaktır.


DASK için gereken belgeler..

* Sigortalının adı, adresi, telefonu, varsa cep telefonu

* Sigortalının vergi kimlik numarası ve T.C. kimlik numarası

* Sigortalanacak yerin açık adresi

* Tapu bilgileri 

* Binanın inşa yılı 

* Binanın yapı tarzı

* Binanın toplam kat sayısı

* Binanın hasar durumu 

* Meskenin  brüt yüzölçümü 

* Meskenin  kullanım şekli 



DASK primlerinin tahsili!
DASK sigorta primi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön