18 / 04 / 2024

Devletin el koyduğu arazi yöre halkına tahsis edildi!

Devletin el koyduğu arazi yöre halkına tahsis edildi!

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde 30 sene önce yöre halkı arasındaki anlaşmazlık nedeniyle devlet tarafından "orman arazisi" olarak tescillenen arazi, dikilen ceviz bahçeleriyle vatandaşın kullanımına açıldı.



Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde, yöre halkı arasındaki anlaşmazlık sebebiyle devlet tarafından 30 sene önce "orman arazisi" olarak tescillenen alan, dikilen ceviz ağaçları ile yeniden yöre insanına tahsis edildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ilçeye bağlı Hacıveliuşağı Mahallesi Kızılcaoba mevkisinde 75 dönüm alan, 1988 yılında vatandaşlar arasında çıkan anlaşmazlık sebebiyle devlet tarafından "orman arazisi" olarak tescillendi.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğünce, "Gelir Getirici Tür Ağaçlandırma Eylem Planı" kapsamında söz konusu araziye 5 sene önce ceviz fidanları dikildi.

Fidanların meyve verir hale gelmesi üzerine bölge müdürlüğü, bir zamanlar anlaşmazlığa sebep olan arazideki ağaçları kurayla yöre sakinlerinin kullanımına sundu. 

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, kura töreninde yaptığı konuşmada, ceviz bahçesi kurulan sahanın daha önce köylüler arasında sorunlara sebep olduğunu bildirdi.

Arazinin o dönemde kadastro komisyonunda "orman arazisi" olarak tescil edildiğini belirten Altındaş, "Orman olarak tescil edilince tabii burayı kimse kullanamadı. Orman olan bu sahaya 5 yıl önce köylülerimize ek gelir sağlaması için ceviz fidanları diktik. Arazimizin tamamı 75 dönüm. Buraya 750 ceviz fidanı diktik. Burayı parselleyerek her bir köylümüze 55 ceviz fidanı olacak şekilde 49 yıllığına tahsis ettik." diye konuştu.

Arazide parsel sahibi olan Fatma Avan, tarlayı devlete verdiklerini, devletin de ceviz dikerek kendilerine geri verdiğini dile getirerek, "Cevizlerimiz ürün vermeye başladı. İnşallah gelecek yıllarda daha çok ürün alırız." dedi.

Daha sonra Orman Bölge Müdürü Altındaş, Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan ve Andırın Orman İşletme Müdürü İdris Tetik kura ile belirlenen 11 aileye belgelerini teslim etti.
 


Geri Dön