29 / 03 / 2024

Devletten karşılıksız 1298 TL maaş! Şartları taşıyanların başvuru yapması yeterli… 

Devletten karşılıksız 1298 TL maaş! Şartları taşıyanların başvuru yapması yeterli… 

Devlet, sağlıktan eğitime, ekonomiden sosyal hayata kadar her alanda engelli vatandaşların toplumsal hayata etkin ve tam katımı ile bağımsız bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için destek oluyor.



Bunların dışında engellilik oranına göre SGK prim şartı aranmaksızın, her ay düzenli bir şekilde maaş ödemesi de yapılıyor. Memurlara ek artışla beraber 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak kaydıyla yüzde 30,9 oranında zam yapılmıştı. Öte yandan memur maaş katsayısına bağlı olarak engelli aylıklarında da artış yaşandı.

ENGELLİ AYLIKLARI NE KADAR?

Yeni aylıklar rapordaki engel oranına göre değişkenlik gösteriyor.

Başkasının yardımı olmadan hayatını daim ettiremeyecek şekilde en az yüzde 70 engelli bulunan 65 yaşından küçük, 18 yaşından büyük yoksul vatandaşlara aylık ödenen 991 Türk lirası, bu sene bin 298 Türk lirasına yükseldi. 

Devletten karşılıksız 1298 TL maaş! Şartları taşıyanların başvuru yapması yeterli… 

Kendi ihtiyaçlarını karşılayabilen yüzde 40-69 oranında engeli bulunan vatandaşlara ödenen aylık 661 Türk lirasından 865 Türk lirasına yükseldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön