25 / 04 / 2024

Dijital dönüşüm gayrimenkulü de yeniden şekillendirecek!

Dijital dönüşüm gayrimenkulü de yeniden şekillendirecek!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, gayrimenkul sektöründe, işgücü piyasasında, eğitim alanında değişiklikler olacağını belirtti.



Google tarafından Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu (TESK) iş birliği, Ticaret Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi desteğiyle hayata geçirilen KOBİ'leri Kovid-19 salgını şartlarında destekleyecek "Dijital Dönüşümle Fark Yaratan Esnaflar" programı tanıtıldı.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç da programa katıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın katılımıyla çevrimiçi düzenlenen toplantıda konuşan Koç, salgın sürecinde yaşanan dijitalleşmeye değinerek, hükümetlerin iş yapma biçimlerinin, insanların günlük aktivitelerinde dijitalin yerinin değiştiğini belirtti. Ali Taha Koç, e-Devlet'te 5 binden fazla hizmet verildiğini ve kullanıcı sayısının 52 milyona ulaştığına dikkat çekerek, "Bu yıl 2 milyardan fazla operasyon gerçekleştirilmiş. Rakam artarak devam edecek" dedi.

Gayrimenkul sektöründe, işgücü piyasasında, eğitim alanında değişiklikler olacağına dikkat çeken Koç, dijital eğitimin salgın sonrasında da sürebileceğini fakat okulun sosyalleşmek için son derece uygun ve önemli bir mekan olduğunu, bunun dijital kanallar vasıtasıyla sağlanamayacağına vurgu yaptı. 

Dijital dönüşüm gayrimenkulü de yeniden şekillendirecek!

Koç, salgın ve dijitalleşme sürecinin önemli sorunları da birlikte getirdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Dijitalleşme döneminde bilgi sahipliğini nereye koyacağız? Verilerimizi, veri sağlayacağımızı nasıl dönüştüreceğiz? Bunlar yanıt bekleyen sorular arasında. Bu verileri kullanacaklar kimler olacak? Yapay zekadan ve veri etiğinden bahsetmeye başladık. Neden? Çünkü yapay zeka kaynaklı teknolojiler veriyi kullanarak belki iyi teknolojiler üretebilir hale gelecek. Aynı teknolojiler robotik yetenekler geliştirerek, robotları sektöre konumlandırarak iş gücünü olumsuz etkileme kapasitesine de sahip."

Gayrimenkul, 2021’de de en iyi yatırım olacak!


Geri Dön