26 / 04 / 2024

Dilovası Kültür Merkezi'nin inşaatı devam ediyor!

Dilovası Kültür Merkezi'nin inşaatı devam ediyor!

Dilovası Kültür Merkezi, Dilovası için cazibe merkezi olacak. Yapının otopark olarak kullanılacak bodrum 1 katı ile anfi salonun yer aldığı bodrum 2’inci ve zemin kat kaba inşaatı tamamlandı.





Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dilovası şehir merkezinde dev bir kültür merkezi inşa ediyor. Dilovası Belediyesi’nin arka kısmında daha önce otopark olarak kullanılan alanda inşa edilen kültür merkezi, Dilovası için cazibe merkezi olacak. Yapının otopark olarak kullanılacak bodrum 1 katı ile anfi salonun yer aldığı bodrum 2’inci ve zemin kat kaba inşaatı tamamlandı.


 


11 BİN 400 METREKARE ALAN


Çevre düzenlemesiyle modern bir ortam oluşturacak olan kültür merkezi, şehre canlılık katacak. 11 bin 400 metrekare alan üzerine kurulan kültür merkezi; bodrum 2, bodrum 1, zemin ve üç kattan oluşacak. Binanın bodrum katı otopark olarak hizmet verecek. Bodrum ikinci katta anfi konferans salonu yer alacak.


 


520 KİŞİLİK DÜĞÜN SALONU


Yapının zemin, bir ve ikinci katlarında 520 kişilik düğün salonu, 220 kişilik konferans salonu ve çok amaçlı salon yer alacak. Binanın son katında ise KO-MEK, kütüphane ve kahve evi gibi sosyal alanlar bulunacak.


 


272 KİŞİLİK KONFERANS SALONU


Dilovası Kültür Merkezi’nin çevre düzenleme işi kapsamında yaya yürüyüş yolları yapılacak. Alan ağaçlandırılarak otopark giriş çıkış yolları düzenlenecek. Birinci katın arka bölümü iç teras şeklinde yapılacak. Bodrum 2. katta idari ofisler, 272 kişilik konferans salonu ve gösteri salonu yer alacak.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön