19 / 04 / 2024

Dış cephe izolasyon sıvası nedir?

Dış cephe izolasyon sıvası nedir?

Dış cephe izolasyon sıvası nedir?: İç ve dış cephelerde tuğla, gaz beton, bims, briket duvar vb. yüzeylere uygulanabilen, yapışma ve rahat uygulama olanağı sağlayan bir maddedir...





Dış cephe izolasyon sıvası nedir?


Dış cephe izolasyon sıvası nedir? sorusuna şu şekilde cevap verelim: Dış cephe izolasyon sıvası; iç ve dış cephelerde tuğla, gaz beton, bims, briket duvar vb. yüzeylere uygulanabilen, yapışma ve rahat uygulama olanağı sağlayan, doğal hammaddelerle desteklenerek oluşturulmuş, ısı, su, ses ve yangın yalıtımı sağlayan, çimento esaslı el veya makine ile uygulanabilen bir yöntem olarak kullanılıyor.


Dış cephe izolasyon sıvası tuğla, gaz beton, bims, briket, brüt beton yüzeylerde kullanılabiliyor. Ancak kireçli ve alçılı yüzeylere uygulanmıyor.


Dış cephe izolasyon sıvası nedir?

Uygulama yapılacak yüzey kalıp yağı, toz, boya, kir gibi tutunmayı önleyecek maddelerden arındırılarak işleme başlanıyor. Yüzeydeki çatlak ve delikler tamir harçları ile kapatılmalıdır.


Uygulama sırasında ortam sıcaklığının 5 ile 35 derece arasında olmasına dikkat edilmelidir. Donmuş, erimekte olan veya 24 saat içerisinde don tehlikesi olan yüzeylerde uygulama yapılmamalıdır. Direkt güneş veya kuvvetli rüzgar altında uygulanmamalıdır.


Dış cephe izolasyon sıvası yüzde 30–40 ısı yalıtımı sağlıyor. Sıva olarak uygulandığı için ısı köprüleri oluşturmuyor. A1 sınıfı yanmaz, nefes alabilen, hafif yapısı ile yapılara yük bindirmeyen, kansorejen madde içermeyen malzemelerdir. Ses yalıtımı sağlar, asit yağmurlarına dayanıklı olup, rutubet ve nemi önleyerek, küf ve mantar oluşumunu engeller.



Dış cephe ısı yalıtım boyası!
İzolasyon nedir?
Isı yalıtım mantolama nasıl yapılır?
Mantolama nedir?
Dış cephe mantolama malzemeleri!
İç cephe mantolama nasıl yapılır?
Isı izolasyon yöntemleri!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön