25 / 04 / 2024

İzolasyon nedir?

İzolasyon nedir?

İzolasyon nedir?: İzolasyon bulunduğumuz mekanların arıtılarak korunması anlamına geliyor. Binalarımız için doğru yapılacak izolasyon işlemi sayesinde yapılmadan öncekine göre yüzde 50 enerji tasarrufu sağlanmış oluyor...




İzolasyon nedir?


İzolasyon nedir?: İzolasyon kelime anlamı olarak içinde bulunduğumuz mekanların arıtılarak korunması anlamına geliyor. 


Yaşadığımız yerlerin izolasyonu gereklidir, çünkü bu sayede hem tasarruf edeceğimiz gibi aynı zamanda yaşadığımız yer daha sağlıklı ve kullanışlı bir hale gelir.


Nasıl ki bir operasyon  esnasında ameliyathanede ortamın her türlü olumsuz koşuldan ve mikroplardan izole edilme şartı var ise, yaşadığımız mekanların da izolasyona ihtiyacı vardır ve bu sayede ısı olarak tasarruf edeceğimiz gibi yaşadığımız ortamlar aynı zamanda daha sağlıklı ve mikroplardan arınmış bir hale gelecektir. Unutmayalım ki yapıların ihtiyacı olan izolasyon, insanların daha sağlıklı yaşayabilmeleri için gerekli olan bir uygulamadır.


İzolasyon enerji tasarrufu için de önemli bir işlemdir. İzolasyonun diğer bir anlamı da enerji tasarrufudur. Bu da hem kendimiz hem de yurdumuz için tasarruf anlamına gelmektedir.


Daha az enerji harcanması, ülkemizin daha az döviz kaybetmesi anlamına gelir. Oluşan döviz fazlasının, yeni yatırımlara dönerek insanımıza iş olanakları ve yatırım olarak tekrar dönmesi sağlanmış olacaktır.



Evine deprem güçlendirmesi yapan vergiyi az ödeyecek!
Şıngıl nedir?
Isı izolasyon yöntemleri!
Dış cephe izolasyon zorunlu mu?
Dış cephe izolasyon malzemeleri!
Dış cephe izolasyonu nedir?
Dış cephe mantolama kararı nasıl alınır?
Dış cephe ısı yalıtım boyası!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön