19 / 04 / 2024

Diyarbakır Atatürk Stadı'nın yıkımına başlandı!

 Diyarbakır Atatürk Stadı'nın yıkımına başlandı!

1960 yılında faaliyete giren ve 56 yıl boyunca çok sayıda tarihi öneme sahip maça ev sahipliği yapan Diyarbakır Atatürk Stadı'nda yıkım çalışmalarına resmen başlandı.



Şanlıurfa yolu Talaytepe mevkisinde inşaatı devam eden 33 bin kişilik yeni stada karşılık TOKİ'ye devredilen ve  TOKİ  tarafından da özel bir firmaya satılan stadın hem iç hem de dış cephesinde iş makineleriyle yıkım gerçekleştirildi. 


Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesinde bulunan Atatürk Stadyumu'nun yıkımına bugün başlandı. 52 dönüm arazi üzerinde kurulu bulunan stadın ilk olarak çevresindeki ek yapılar, daha sonra da stat duvarlarının yıkımına başlandı. Yaklaşık 45 gün sürmesi beklenen yıkımın ardından, 3 firmanın oluşturduğu bir konsorsiyum tarafından satın alınan arsada, alışveriş merkezi ve rezidans projeleri hayata geçirilecek. 


52 DÖNÜM ARAZİ ÜZERİNE KURULU 

Diyarbakır'da 1960 yılında tamamlanan ve 52 dönüm üzerinde kurulu bulunan Atatürk Stadyumu, tamamı koltuklu ve kapalı devre kamera sistemiyle donatılmıştı. 2000 yılında ışıklandırılan stadyum, 12 bin 963 koltuk kapasiteli olmasına rağmen, seyirci güvenliği nedeniyle son yıllarda 4 bin 600 seyircinin stada girmesine izin veriliyordu. 


EFSANE FUTBOLCULARIN ÜZÜNTÜSÜ 

Diyarbakırspor'un tarihteki tüm şampiyonluklarına ve başarılarına şahitlik eden, ardında da tıpkı Diyarbakırspor'un yükselişine olduğu gibi çöküşüne de şahit olan tarihi statla ilgili anıları olan taraftarlar ve spor adamları,sosyal medyada paylaşılan yıkım resimlerini görünce duygu dolu anlar yaşadı. 

Özellikle Diyarbakırspor'un efsane futbolcuları burada bir tarihin yattığına dikkat çekerken, bir çok sporsever de gözyaşlarına hakim olamadı. 



Tigris Haber Gazetesi


Geri Dön