18 / 04 / 2024

Doğal gaz yardımı yattı! Doğal gaz yardımı başvuruları nasıl yapılır?

Doğal gaz yardımı yattı! Doğal gaz yardımı başvuruları nasıl yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Doğal Gaz Tüketim Desteği başvurularında ödemelerin yattığını duyurdu. 450 TL ile bin 150 TL arasında değişen doğal gaz yardımları, PTT üzerinden ödendi. 



İhtiyaç sahibi başvuran tüm vatandaşlar, 23 Mart itibarıyla PTT aracılığıyla doğal gaz yardımı ödemelerini almaya başladı. Bakan Yanık, ilk taksit olarak toplamda 80,5 milyon Türk lirası ödeme yapıldığını bildirdi. 

DOĞAL GAZ YARDIMI YATTI

İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen doğal gaz tüketim desteğinde ödemeler, 23 Mart 2022 tarihinden itibaren PTT şubelerine aktarıldı. Bakan Yanık, ihtiyaç sahibi hanelere verilen kömür yardımının dışında hayata geçirilen doğal gaz yardımı desteğine başvuruların 18 Şubat’tan itibaren başladığına dikkati çekerek, başvuruda bulunan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından hak sahipliği onaylanan 230 bin haneye yıllık desteğin ilk taksiti olarak toplamda 80,5 milyon Türk liralık destek verildiğini kaydetti.

Doğal gaz yardımı yattı! Doğal gaz yardımı başvuruları nasıl yapılır?

Doğal gaz tüketim desteğine başvuruların e-Devlet sistemi üzerinden devam ettiğini vurgulayan Bakan Yanık, başvuru süreci sonuçlanan hanelere ödemelerin devam edeceğini açıkladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön