26 / 04 / 2024

Doğal gazda sıkıntı artıyor! Bir haftada fiyatlar yüzde 20 yükseldi!

Doğal gazda sıkıntı artıyor! Bir haftada fiyatlar yüzde 20 yükseldi!

Avrupa doğal gaz sıkıntısı ile yüzleşiyor. Bir haftada fiyatlar yüzde 20 arttı. İşte merak edilen detaylar!



Avrupa’da doğal gazın megavatsaat fiyatı bugünden itibaren yüzde 20 artış göstererek 230,65 avroya kadar ulaştı Fiyat artışında Rusya'dan Avrupa'ya giden gaz miktarının azalması ve Kuzey Akım 1 hattında yakın zamanda normal akış seviyesine dönülemeyeceği düşünceleri hakim olmaya başladı.

Avrupa'da derinliği en fazla olan Hollanda merkezli sanal doğal gaz ticaret noktası TTF'de işlem gören eylül vadeli gaz kontrat fiyatı, bugün itibaren megavatsaat başına 230 avrodan işlem görmeye başaldı. Doğal gazın geçen hafta salı günü 192,18 Eurodan kapanan megavatsaat fiyatı bugün saat 12.20 itibarıyla da 230,65 Euroya çıktı. Bu şekilde doğal gazın megavatsaat fiyatı bir haftada yaklaşık yüzde 20 artmış oldu.

FİYATLAR ARTIYOR!

Doğal gazdaki bu fiyat artışında Rusya'dan Avrupa'ya iletilen doğal gaz miktarının düşük seyretmesi ve Kuzey Akım 1'in yakın bir zamanda normal akış seviyesine dönmeyeceği endişesi etkili olmaya başladı. Yaz mevsiminin çok sıcak geçmesi nedeniyle bölgedeki nehirlerin kuruması ve arz sıkıntısı yaşayan Avrupa'da talebin artmaya devam etmesi de fiyatların artışında etkili oldu.

Tarım Kredi market saat kaçta açılıp, kapanıyor? İşte Tarım Kredi market çalışma saatleri!

Pegasus yurt dışı ucuz bilet satışına başladı! Pegasus ucuz uçak bileti ne kadar?

Tarım Kredi marketleri nerelerde var? En yakın Tarım Kredi marketi nerede?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön