24 / 04 / 2024

Doğalgaz yardımı ne zaman yatar?

Doğalgaz yardımı ne zaman yatar?

Aile sosyal yardım ödemeleri pek çok insanın gündeminde yer alıyor. Bu ödeneklerden doğalgaz yardımının ne zaman yatacağı sorgulanıyor. İşte detaylar!



DOĞALGAZ YARDIMI NE ZAMAN YATAR?

Doğalgaz yardımının ne zaman hesaplara geçeceği merakla araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu konuya dair yaptığı doğal gaz yardımı açıklamasında ”Doğal gaz yardımının 2022 yılı kış dönemi ilk grup ödemesi de yine bu hafta içinde gerçekleştirilecektir” şeklinde konuştu.

ENGELLİ MAAŞ ÖDEMELERİ TAMAMLANDI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Engelli ve yaşlı maaşlarının hak sahiplerine yani 1 milyon 379 bin 493 kişiyi kapsayan 2.1 milyar lira tutarındaki merakla beklenen ödemelerin kasım ayında yani tamamlandığını söyledi.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Doğalgaz yardımı başvurularının 5 Eylül tarihi itibariyle başladığını duyurmuştu. Doğalgaz yardım başvurusu şöyle yapılır; Öncelikle 'http://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti' internet adresinden başvuru yapılabilir.

Doğalgaz ödemeleri, ödemenin hak sahibinin PTT kartına yatırılacağını duyuruldu. Başvuru sonucu hak sahibi durumunda olan kişiler PTT'ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilirsiniz.

ELEKTRİK FATURA DESTEĞİ NE ZAMANA KADAR VERİLİR?

Elektrik fatura desteğinin verilmesi sosyal yardım hakkınız sürdüğü müddetçe verilir. Bunun için gelirinizde bir artış söz konusu olmamalıdır. Yani hanede kişi başına düşen gelir miktarı, asgari ücretin üçte birinden az olmalıdır şeklinde bir şart bulunuyor.

ELEKTRİK FATURA DESTEĞİ NE KADAR?

  • Ailede bulunan kişi sayısı 1 veya 2 ise 75 kilovatsaat yardım yapılır. Bu miktarın karşılığı 108 TL.
  • Ailede yaşayan kişi sayısı üç ise aylık 100 kilovatsaat yardım yapılır. Bunun karşılığı da 144 TL’dir.
  • Ailede dört kişi yaşıyor ise 125 kilovatsaat yani 180 TL olacak şekilde yardım yapılır.
  • 5 ve daha fazla kişinin bulunduğu ailelere 150 kilovatsaatlik yani 216 TL yardım yapılmaktadır.

Emekli promosyon son tarih ne zaman?

TOKİ’de sabit ödeme var mı?

Memur olmak isteyenlere müjde! Hazine ve Maliye Bakanlığı KPSS’siz memur alıyor! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön