20 / 04 / 2024

Dolar alacaklar dikkat! Olacaklar önceden açıklandı, paranız sakın yanmasın

Dolar alacaklar dikkat! Olacaklar önceden açıklandı, paranız sakın yanmasın

Dolar almayı düşünen vatandaşlarla ilgili dikkat çeken gelişmeler yaşandı. Merkez Bankası'nın yarın açıklayacağı faiz kararıyla ilgili değerlendirmede bulunan analistler, bankanın faiz değişikliğine gitme olasılığının çok düşük olduğunu ifade etti.



MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ ARTIŞI GERÇEKLEŞTİRMESİ BEKLENMİYOR

Fed’in Haziran ve Temmuz’da 75’şer baz puanlık faiz artışı yaparak son dönemin en agresif para politikasını uygulamasıyla dolarda yıl içi güçlenme daha da arttı. TL tarafında ise Merkez Bankasının faiz artırım olasılığını düşürmesi, liralaşma stratejisine devam kararı alması ve enflasyon baskısıyla kayıp sürdü. Risk primindeki yükselişle beraber kur Temmuz’da 18 seviyesini test etti. Yarın yapılacak yılın sekizinci para politikası toplantısında da faiz değişimi beklenmiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön