16 / 04 / 2024

Dolar Kahini Remzi Özdemir'den dolar için korkutan açıklama geldi! Dolar kıtlığına hazır olun

Dolar Kahini Remzi Özdemir'den dolar için korkutan açıklama geldi! Dolar kıtlığına hazır olun

TÜİK, 2022 yılı temmuz ayı Tüketici Fiyat Endeksi rakamlarının açıklanmasının ardından, krizin kapıda olduğunu söyleyen dolar kahini Remzi Özdemir ''Dolar kıtlığına hazır olun'' dedi...



''DOLAR KITLIĞINA HAZIR OLUN''

Yeniçağ Gazetesi yazarı aynı zamanda dolar kahini olarak bilinen Remzi Özdemir TÜİK Verilerine dayanarak dolar kurunda olacakları tek tek açıkladı. İşte o satır başları: ''Bir devletin veri güvenliliği çok önemlidir. O ülkenin istatistik kurumunun açıkladığı rakamlar o ülkenin dünya nezdinde itibarıdır . TÜİK, Türkiye’nin en kötü yönetildiği dönemlerde bile bağımsız ve güvenilir bir kurum olmuştur. Yüzde 79,60 enflasyon kur üzerindeki baskının daha da yükselmesine neden olacak. 

Dolar Kahini Remzi Özdemir den dolar için korkutan açıklama geldi! Dolar kıtlığına hazır olun

Merkez Bankası’nın gösterge faizi yüzde 14 ülkede resmi enflasyon yüzde 79,60. Kafadan 66 puanlık negatif bir fark var. Bir vatandaş parasını yüzde 20 ile bile faize yatırmış olsa 60 puan kaybediyor. Parası o kadar eriyip yok oluyor.  Enflasyon senin paranın değerinin kaybolmasıdır. Alım gücünün düşmesidir.  Türk lirasının değerine baktığımızda mal ve hizmet karşılığı neredeyse bitmiş tükenmiş durumdadır.

Normal kurallara göre, Türk lirasının dolar ve euro gibi farklı ülkelerin para birimi karşısında da değer kaybetmesi lazım. Yani enflasyon oranı kadar. Türkiye’de dolar kuru bu yıl sadece yüzde 33 değer kazanmış. Yani kafadan Türk lirası yüzde 47 daha değerli.

Dolar Kahini Remzi Özdemir den dolar için korkutan açıklama geldi! Dolar kıtlığına hazır olun

Şimdi diyeceksiniz ki ne kadar güzel Türk lirası değerli. Yok öyle değil. Senin paranın alım gücü düşüyor. Başka para birimi karşısında değer kazanması senin ithalat ihracat dengeni bozulmasına neden olur.  İhracatın düşük kur nedeni ile ilerleyemez ve cari açık verirsin. Ülkene dolar girişi de olmadığı için bir gün kasandaki dolar da biter.

Çünkü senin ülkenin resmi istatistik kurumu kimsenin inanmadığı ve itibar etmediği rakamı açıklarsa senin ülkene yabancı sermaye girmez. Nitekim girmiyor da tam tersi çıkıyor. Yılbaşından bu yana 1 sent girmediği gibi 6 milyardan fazla çıkış oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu bugün bu rakamlar ile kur krizinin de kapasını açmıştır. Türkiye’den daha da fazla para çıkışı olacak ve büyük bir dolar kıtlığı Türkiye’yi vuracak.'' dedi. 

Dolar uçtu! Elinde dolar olanlar dikkat! Dolar almalı mıyız yoksa bozdurmalı mı?

Altını ve doları olanlar ne yapacak? Altın uzmanı İslam Memiş’ten flaş açıklama! Çarşı pazar karışacak

''Gram altın 2000 TL, dolar 40 TL olacak'' diyen Selçuk Geçer tarihi açıkladı! Acele edin


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön