26 / 04 / 2024

Dolar ve altın fiyatları ne olacak diye beklerken sürpriz patlama! İlk kez gündeme getirildi şaşkınlık yarattı

Dolar ve altın fiyatları ne olacak diye beklerken sürpriz patlama! İlk kez gündeme getirildi şaşkınlık yarattı

Dolar ABD Merkez Bankası'nın faz artırımı sonrası yükselişe geçmiş altın fiyatları da baskı altındayken piyasalarda hareketliliğe neden olan sürpriz bir çıkış geldi. Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu'nun şahin ismi ilk kez faiz artırımından bahsetti.



AVRUPA MERKEZ BANKASI FAİZ ARTIRIMI DEDİ EURO YÜKSELDİ

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Klaas Knot, 50 baz puanlık faiz artışını dile getiren ilk isim oldu.

Hollanda Merkez Bankası Başkanı olan ve AMB’nin en şahin üyelerinden biri olan Knot 50 baz puanlık faiz artış sinyali veren ilk Euro Bölgesi yetkilisi oldu. Knot bir televizyon kanalına verdiği mülakatta Temmuz ayında 25 baz puanlık artışından yana olduğunu ancak gerektiği takdirde daha yüksek oranda bir artışı da dışlamayacaklarını kaydetti.

50 BAZ PUAN FAİZ ARTIRIM SİNYALİ

Knot’un bu açıklamaları sonrası Euro yükselişini sürdürdü ve yüzde 0.8 artışla dolar karşısında 1.0517’den işlem gördü. Para piyasalarında Aralık ayına kadar AMB’den toplam 105 baz puanlık faiz artışı fiyatlanıyor.

Fed bu ay politika faizini 50 baz puan artırırken Euro Bölgesi yetkilileri Ukrayna’daki savaş nedeniyle daha temkinli davranıyor.

Knot “21 Temmuz’daki para politikası toplantısında ilk faiz artışı fiyatlanıyor. Bu da bence gerçekçi. Gelecek birkaç ayda enflasyonun daha fazla ivmelendiğini görürsek daha yüksek faiz artışını dışlamayız” değerlendirmesini yaptı.

Euro Bölgesi enflasyonu yüzde 7.5 ile bankanın hedefinin neredeyse 4 misli üzerinde.

Knot ayrıca küresel resesyon beklemediğini, ancak gelecek birkaç ay daha yüksek enflasyonla karşı karşıya olacaklarını ve tek seçeneklerinin para politikasında normalleşme olduğunu bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön