26 / 04 / 2024

Dolar yükselişe geçince dolar alalım mı diye soran takipçilerine Piyasa Kahini İslam Memiş canlı yayında ne yanıt verdi

Dolar yükselişe geçince dolar alalım mı diye soran takipçilerine Piyasa Kahini İslam Memiş canlı yayında ne yanıt verdi

Dolar kuru 17 lirayı zorlarken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten dolar ile ilgili canlı yayında kritik yorum geldi.



DOLAR 17 LİRANIN ÜZERİNE ATAKLAR YAPSA DA…

Türkiye’nin ekonomi otoriteleri tarafından bir süredir baskı altında tutulmaya çalışılan dolar, yeniden hızlı yükselişine geçti. Doların 17 TL sınırına dayanmasını değerlendiren Memiş, bunun nedenlerini şöyle anlattı: “Dolar endeksi 105 seviyesine çıktı, uluslararası piyasalarda değer kazanıyor. Euro/dolar paritesi değer kaybetmesi ve doların değer kazanması bizim gibi ülkelerde doları yükseltti. Gözlerimiz yarın açıklanacak Fed tutanaklarında ve ECB Başkanının açıklamalarında.” Doların 17 TL’yi geçmesi için Euro/dolar paritesinde sert düşüşlerin devam etmesi gerektiğini belirten Memiş, “Avrupa Merkez Bankası Temmuz’da 25 baz puanlık bir faiz artırımına gidecek. Geç kalınan bir hamle. Daha önceden yapması gerekiyordu. Dolar 17 TL üzerine ataklar gerçekleştirse bile yatırım seviyesinde olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

EYLÜL AYINDA ENERJİ KRİZİ ARTAR

Dünyada enerji krizi kapıda. Doğalgazda Rusya’ya bağımlı olan Almanya, oda sıcaklığının 18 derecede tutulması ve sıcak su kısıtlaması gibi çeşitli kararlar almaya başladı bile. Memiş, Eylül ayı itibariyle enerji krizi ve küresel finansal piyasalarda yukarı yönlü hareketler olacağını söyleyerek “Rusya’ya yaptırımların devam etmesi durumunda özellikle kış aylarında Rusya gıda ve enerji tarafında kozlarını şüphesiz kullanacaktır” dedi. 

2020-2021 SENARYOSUNU TEKRAR GÖREBİLİRİZ 

Covid-19 dünyada yeniden yükselişe geçmiş durumda… Önümüzdeki kış kapanmalar yeniden dünyada gündeme gelebilir. Peki bu durum piyasaları nasıl etkileyecek? Pandeminin özellikle Çin’i etkilemesinin piyasalar üzerine derin etkileri olacağına dikkat çeken Memiş, “Emtia miktarında daralma ile birlikte 2021 ve 2020 yılında gördüğümüz senaryoyu tekrar görmemiz yüksek” dedi.

Dolar yükselişe geçince dolar alalım mı diye soran takipçilerine Piyasa Kahini İslam Memiş canlı yayında ne yanıt verdi

EDİTÖR NOTU: Bu haber 5 Temmuz 2022 tarihinde saat 23:58’de yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 16,98 Türk Lirası, euro 17,44 Türk Lirası, altının gramı ise 965 Türk Lirası değerinde.

Piyasa Kahini İslam Memiş gram altın ve dolar için son fırsatın ne zaman olduğunu açıkladı! Yatırımcılar dikkat

Milyonlarca işçiyi yakından ilgilendiren gelişme! Kıdem tazminatında tavan tutar belli oldu

Türkiye’de peynir ekmek gibi satılan Fiat Egea’ya zam geldi! İşte Fiat Egea 4 Temmuz 2022 fiyat listesi

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön