19 / 05 / 2024

Dolarda yüzde 100 patlama zamanı! Uyarıyorum dedi ve ekledi… Bu haber okunmadan dolara el sürülmez

Dolarda yüzde 100 patlama zamanı! Uyarıyorum dedi ve ekledi… Bu haber okunmadan dolara el sürülmez

Türkiye’nin ünlü ekonomistlerinden Selçuk Geçer, yine Tüm Türkiye’yi şaşırtan açıklamalarda bulundu. Özellikle dolar ile ilgili olarak yapmış olduğu tahminler ile nam salan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar için bu defa, “Uyarıyorum” ifadelerini kullandı



Yeni yayınlamış olduğu videoda, "Uyarıyorum" şeklinde konuşu yatırımcılara öngörülerini açıklayan Selçuk Geçer, dolar kıtlığının daha da derinleşeceğini ifade etti. Dış ticaret açığının gün geçtikçe daha da arttığını ifade eden Geçer, % 100 dolar paylamasına hazır olunmalı şeklinde konuşmalarda bulundu. İşte, Geçer’in korkutan o değerlendirmeleri:

İTHALAT İLE İHRACAT ARASINDAKİ MAKAS ARTIYOR

"Temmuz ayı itibarıyla 1.7 milyar dolara geldi dış ticaret. Geçtiğimiz aydan bu güne % 147'lik bir artış var. Faizler indikçe enflasyon düşecekti ama olmadı. Şimdi doları düşürerek ihracatı yükseltmeye  çalışıyorlar. Onunda olması mümkün değil. İthalat ile ihracat arasındaki makas ise her geçen gün artıyor."

DOLAR KITLIĞINA DİKKAT ÇEKTİ

"İhracatımız her geçen gün bir daha küçülmeye devam ediyor. Önümüzdeki dönem ise dış ticaret açığının artacağını dolaysı ile dolara olan ihtiyacın her geçen gün daha da çoğalacağını, dolar kıtlığı oluşacağını ve aynı zamanda dolarda büyük bir kırılma ile karşı karşıya olduğunu bize göstermekte.

DIŞ TİCARET AÇIĞINDA KORKUNÇ RAKAM

"İhracatımız azalıyor, ithalatımız artıyor. Bu da büyük bir şekilde dış ticaret açığına sebep oluyor. 50 milyar doları kapatmak için dövizi yükseltmek lazım. Bunu da geçen sene yaptılar. Bu yıl da bunu daha agresif bir şekilde gerçekleştirecekler. Bu da bizi 110 ila 120 milyar dolar şeklinde dış ticaret açığına götürür. Türkiye'den para kaçışı da var, bu kredi notlarımız patır patır düşürür. Ekonomik krizden ekonomik krize koşarsınız. Merkez Bankası’nın faiz indirmesinin sebebi de buydu."

Dolarda yüzde 100 patlama zamanı! Uyarıyorum dedi ve ekledi… Bu haber okunmadan dolara el sürülmez


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön