26 / 04 / 2024

Doların kaderini değiştiren adım! Önce düştü sonra yeniden yükseldi

Doların kaderini değiştiren adım! Önce düştü sonra yeniden yükseldi

Dolar kuru Bankacılık Düzenleme ve Denetlem Kurulu'nun açıkladığı finansal istikrar adımından sonra 6 Haziran'dan bu yana görülen en düşük seviyesine geldi. Kurdaki düşüş yüzde 3,5 düzeyinde oldu ancak ksıa bir süre içinde gelen alımlarla yeniden 17 lirayı aştı.



Dolar/TL, BDDK’nın dün açıkladığı yeni finansal istikrar adımı sonrası iki haftanın en düşük seviyesini gördükten sonra yeniden yükselişe geçerek 17,25 seviyesine geldi. 

24 Haziran Cuma gününe 17,33 seviyelerinden başlayan dolar/TL, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) akşam saatlerinde finansal istikrarı destekleyici yeni adımları duyurmasının ardından 16,47 ile 6 Haziran'dan bu yana en düşük seviyeyi görmüş düşüş oranı yüzde 3,5 olarak hesaplanmıştı.

Doların kaderini değiştiren adım! Önce düştü sonra yeniden yükseldi

Yurt içinde ise BDDK'nin arka arkaya açıkladığı yeni adımlarının TL varlıkları desteklediğine işaret eden analistler, gelecek hafta Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) düzenleyeceği Merkez Bankacılığı Forumu'nda ECB Başkanı Christine Lagarde, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey'in açıklamalarının kritik önem taşıdığını kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön