28 / 03 / 2024

dolar paritesi

dolar paritesi

Merkez Bankası 20 Ekim 2022 Perşembe günü Ekim ayı toplantısını yaparak faiz kararını açıklayacak. Beklentiler faizin 100 baz puan daha indirilmesi yönünde. Peki bu indirim kararı dolar kuru üzerinde etkili olacak mı? Piyasadaki beklenti ne? İşte yanıtlar...

"1 Sterlin 1 doların altına düşebilir"

Eski ABD Hazine Bakanı Summers İngiltere'nin maliyete politikaları ve dünyada güçlenen dolar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Summers dünyadaki diğer ülkelerin güçlü dolara uyum sağlamak zorunda kalacaklarını söyledi.  

Dolar 2 gün sonra böyle olacak! Doları olanlar gördüğünüzde şaşırmayın!

Dolar kurunda son dakika gelişmeler milyonlarca yatırımcı ve dolar almak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor.  Doların ne olacağını merak edenler için 2 gün sonrası işaret edildi. Doları olanlar dikkat, gördüğünüzde şaşırmayın...

Doların kaderini değiştiren adım! Önce düştü sonra yeniden yükseldi

Dolar kuru Bankacılık Düzenleme ve Denetlem Kurulu'nun açıkladığı finansal istikrar adımından sonra 6 Haziran'dan bu yana görülen en düşük seviyesine geldi. Kurdaki düşüş yüzde 3,5 düzeyinde oldu ancak ksıa bir süre içinde gelen alımlarla yeniden 17 lirayı aştı.

Deutsche Bank'tan flaş euro/dolar tahmini! Yıl sonu beklentisini aşağı yönlü olarak revize etti!

Deutsche Bank'tan euroya yönelik beklentisini nötr olduğunu açıkladı. Euro/dolar paritesi için 2023 sonu tahminlerini 1,15 seviyesinden 1,07'ye düşürdüklerini açıkladı.

18 ayın ardından rekor geldi! Rus rublesi dolar karşısında zirvede!

Dolar/ruble paritesi 23 Mart 2022 tarihinden bu yana ilk defa 102 seviyesini aşarak zirveye yerleşti. 

Fed faizleri 25 baz puan artırdı! Altın fiyatları ve döviz kurları yükselişe geçti!

ABD Merkez Bankası politika faizini 25 baz daha artırarak son 16 yılın en yüksek seviyesine çıkardı. Fed’in faiz kararının ardından piyasalar hareketlendi. Ons altın 2 bin 43 seviyelerine çıkarken, euro/dolar paritesi de yükseldi.

Euro/TL'nin geleceği pik seviye belli oldu! Euro 27 gün sonra tam bu kadar olacak! 

Euro/dolar paritesi dün 1,1076 ile 13 ayın ardından en yüksek seviyesini gördü. Euro değer kazanmaya başlarken yatırımcıları gözü euro kuruna çevrildi. Euro/TL'nin geleceği pik seviye belli oldu! Euro 27 gün sonra tam bu kadar olacak! 

Euro, dolar karşısında giderek güçleniyor! Euro/dolar paritesi son 13 ayın zirvesinde!

ABD Merkez Bankası Fed’in enflasyondaki yavaşlamaya paralel faiz artırımlarını sonlandıracağına ilişkin beklentilerin kuvvetlenmesi uluslararası piyasalarda euroya yaradı. Euro/dolar paritesi 1,1076 dolara kadar tırmanarak son 13 ayın rekorunu kırdı.

Rekordan rekora koşan euronun geleceği seviye resmen belli oldu! Euro tam olarak bu kadar olacak!

Dün euro dolar paritesi 1,0920 seviyesine yükselmesi ile euro kuru 21,050 seviyesine yükseldi. Rekordan rekora koşan euronun geleceği seviye ise resmen belli oldu! Euro tam olarak bu kadar olacak!

Euroda kıyametin kopacağı asıl tarih belli oldu! Euro yükselecek mi, düşecek mi? Cebinde 1 eurosu bile olanlar acil...

ABD enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından gözler döviz kurlarına çevrildi. Karar sonrasında euro dolar paritesi yükselişe geçti. Peki euro yükselecek mi, düşecek mi? Euroda kıyametin kopacağı asıl tarih belli oldu! Cebinde 1 eurosu bile olanlar acil...

Euro/TL bugün ne kadar oldu? 2 Şubat Perşembe euro kaç lira? Son dakika euro/TL kuru

Dolar TL kuru yatay bir seyir izlerken, Euro güne yükselişle başladı. Euro dolar paritesi ise sınırlı düşüşle işlem görüyor. Euro/TL bugün ne kadar oldu? 2 Şubat Perşembe euro kaç lira? Son dakika euro/TL kuru...

Elinde euro olanlar hemen baksın! 14 dev kurum peş peşe rakam verdi! Euro resmen böyle olacak

Euro dolar paritesi güne yüzde 0,24 artarak 1,0911 oldu. Elinde euro olanlar hemen baksın! 14 dev kurum peş peşe rakam verdi! Euro resmen bu kadar olacak.

Avrupa Merkez Bankası resmen duyurdu! Euro dolar paritesi için net rakam verildi! Elinde euro olanlar koşun bakın

Avrupa Merkez Bankası faiz oranlarını yüzde 3,25 oranında yükseltmesi bekleniyor. Banka, Euro Bölgesi'nde enflasyonu yüzde 2 hedefine geri çekmek için faiz oranlarını yükseltecek. Analistlerden euro dolar paritesi için net rakam açıklaması geldi. Elinde euro olanlar koşun bakın...

Euro yükselecek mi, düşecek mi? Piyasaların gözü bu kritik kararda! 3 gün sonra euro bu kadar olacak!

Ekonomi dünyasının gözü bu haftaki üç önemli kritik veride olacak. Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Euro dolar paritesi için uzman isimden açıklama geldi. Peki euro yükselecek mi, düşecek mi? Euroda dananın kuyruğu kopuyor. İşte ayrıntılar..

Piyasaların gözü euro dolar paritesine çevrildi! Euro dolar paritesi yükselemeye devam edecek mi?

Bu hafta içi piyasalarda üç önemli kritik gelişme yaşanacak. Piyasaların gözü bu kritik gelişmelere ve euro dolar paritesine çevrildi. Peki euro dolar paritesi yükselemeye devam edecek mi?

Euro 10 gün sonra resmen böyle olacak! Cebinde sadece 1 eurosu bile olan acil bakın! Avrupa Merkez Bankası duyurdu!

Euro dolar karşısında bugün de yükselmeye devam ediyor. Euro dolar paritesi güne yüzde 0,17 yükselişle başladı ve 1,055'ten değerleniyor. Yatırımcılar ise euro yükselmeye devam edecek mi? sorusunun yanıtını araştırırken Avrupa Merkez Bankası'ndan açıklama geldi. Euro 10 gün sonra resmen böyle olacak

dolar paritesi Haberi

dolar paritesi

Ünlü Menkul Değerler Kıdemli Müdürü Murat Akyol, ABD'den gelen verilerin FED'in agresif faiz artırımına devam edeceğinin göstergesi olduğunu söyledi. Bu nedenle Fed'den gelecek bir işarete kadar piyasalardaki oynaklığın devam edeceğini ifade eden Akyol, yurtiçi  piyasalarda ise MB'nın ekim ayı toplantısından sonra açıklayacağı faiz kararının takip edildiğini söyledi. Beklentilerin Merkez Bankası'nın Perşembe günü gerçekleştireceği Ekim ayı PPK toplantısında bir kez daha 100 baz puan faiz indirimi yapacağı ve politika faizini 11 puana indirmesi yönünde olduğunu belirten Murat Akyol, sonraki iki toplantıda daha 100'er baz puanlık faiz indirimine gidilerek,  yıl sonuna kadar politika faizinde tek haneli rakamlara ulaşılmaya çalışılacağını söyledi.

Cari açık yıl sonunda 50 milyar doları aşabilir

Forex için hazırlanan videoda piyasaya dair beklentilerini paylaşan Akyol, enflasyon ve büyüme açısından bakıldığında Merkez...