19 / 04 / 2024

"1 Sterlin 1 doların altına düşebilir"


Eski ABD Hazine Bakanı Summers İngiltere'nin maliyete politikaları ve dünyada güçlenen dolar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Summers dünyadaki diğer ülkelerin güçlü dolara uyum sağlamak zorunda kalacaklarını söyledi.  



Eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summers İngiltere'nin yeni Başbakanı Liz Truss'ın mali politikalarını eleştirerek bu politikalar sonucunda sterlinin-dolar paritesinin 1'in altına düşebileceği uyarısında bulunarak İngiltere'nin gelişmekte olan bir ülke gibi davrandığını söyledi.

İngiltere Başbakanı Liz Truss tarafından dile getirilen ekonomi politikalarını eleştiren Lawrence Summers, Bloomberg TV’ye verdiği röportajda, "Bunu söylemek beni çok üzüyor, ancak İngiltere gelişmekte olan bir ülke gibi davranarak kendisini batmak üzere olan bir ülkeye dönüştürüyor" diye konuştu. Summers yaptığı değerlendirmede, Brexit, İngiltere Merkez Bankası'nın gelişmelerin ne kadar gerisinde kaldığı ve şimdi izlenen maliye politikalarıyla birlikte, İngiltere’nin ekonomi politikalarının uzun zamandır herhangi bir büyük ülkenin izlediği en kötü makroekonomik politikalar olarak hatırlanacağını ifade etti.

Liz Truss hükümeti geçtiğimiz günlerde, 1972'den bu yana İngiltere için en radikal vergi indirimleri paketini hazırlayarak, ekonominin uzun vadeli potansiyelini artırmak amacıyla hem işçilere hem de şirketlere uygulanan vergilerde indirime gitmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön