27 / 04 / 2024

Dolar/TL bugün ne kadar?

Dolar/TL bugün ne kadar?

Milyonlarca yatırımcı tarafından yakından takip edilen dolar yeni haftanın ikinci işlem gününe düşüşle başladı ve 9,29 lira seviyesinden işlem görüyor.



Büyük ve küçük ölçekli yatırımcılar tarafından sıkı takip edilen dolar yedinci gününde de yükseliş trendine devam ederek  günü önceki kapanışın yüzde 0,84 üzerinde 9,3350 seviyesinden tamamladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; dolar/TL, yeni haftanın ikinci işlem gününde 9,3765 ile tarihi rekorunu yeniledikten sonra düştü ve 9,2860 seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda avro/TL  10,8080'den, sterlin/TL de 12,7910'da satışa sunuluyor. 

 Dolar/TL bugün ne kadar?

Dolar endeksi yüzde 0,3 düşüşle 93,7'de yer alırken, euro/dolar paritesi bir önceki kapanışın yüzde 0,33 üzerinde 1,1650'de işlem görüyor.

Analistler, bugün ülkede veri gündeminin sakin olduğunu, İngiltere Merkez Bankası Başkanı ve ABD Merkez Bankası'nın açıklamalarının, ABD'de yurt dışında inşaat izinleri ve konut başlangıçlarına ilişkin verilerin takip edileceğini belirtti.

 Dolar/TL bugün ne kadar?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bu hafta Perşembe günü yapacağı Para Politikası Kurulu toplantısının yatırımcıların ilgi odağında olduğunu belirten analistler, küresel piyasalarda azalan dolar talebiyle gelişmekte olan ülkelerin para birimleri, dolar endeksinin 94'ün altına düşmesinin destekleyici olduğunu kaydetti.

Dolardan yeni haftaya rekor giriş!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön