18 / 04 / 2024

Domino's Pizza 21 ilde 162 şubeye çıkarılacak

Domino's Pizza 21 ilde 162 şubeye çıkarılacak

Domino's Pizza, 2010 yılı içinde genişletilerek toplam 21 ilde 162 şubeye çıkarılacağını bildirdi



Çok uluslu pizza şirketi Domino's Pizza'nın, Türkiye'deki restoran zincirini ve üretim birimlerini bu yıl yapacağı yeni yatırımlarla genişleteceği ve yaklaşık bin kişiye daha istihdam olanağı sağlayacağı belirtildi.

Domino's Pizza Türkiye Genel Müdürü Aslan Saranga, Antalya'da şube müdürleri ve restoran zinciri temsilcileriyle yaptığı yıllık değerlendirme toplantısında, şirketin Türkiye'deki büyüme planları ve hedefleri konusunda bilgi verdi.

Domino's Pizza'nın şu anda, çoğunluğu Türkiye'nin Batı bölgeleri olmak üzere 16 ile yayılmış 132 şubesiyle hizmet verdiğini belirten Saranga, bu hizmetlerin 2010 yılı içinde genişletilerek toplam 21 ilde 162 şubeye çıkarılacağını bildirdi.

Saranga, geçen yıl toplam 100 milyon lirayı aşan satış cirosunu da bu yıl 150 milyon liraya çıkarmayı amaçladıklarını anlattı.

Saranga, Domino's Pizza'nın Türkiye'de bu yıl 10 milyon dolar civarında yatırım yapacağını ve halen toplam bin 600 olan çalışan sayısının da 2010 sonunda 2 bin 600'e çıkacağını bildirdi.

Domino's Pizza'nın dünyada halen hizmet verdiği toplam 65 ülke içinde Türkiye'nin son yıllarda en hızlı büyüyen ilk dört arasına girdiğini ifade eden Genel Müdür Saranga, yatırımların kesintisiz süreceğini, hızla büyüyen restoran zincirine daha iyi hizmet verebilmek için Ankara, İstanbul ve İzmir'in ardından Gebze'de 4 milyon dolarlık bir yatırımla 250 restorana hizmet verebilecek yeni bir üretim tesisi açılacağını kaydetti.

Saranga, Türkiye'de tüketicilerin pizzaya ilgisinin giderek arttığını ve geleneksel olarak kebap tüketimine yakın bir oranda pizza tüketilmeye başlandığını söyledi.

Saranga, Domino's Pizza'nın bu yıl dünyada kuruluşunun 50'inci yıldönümünün kutlanacağını anımsatarak, yıldönümü kapsamında yıl içinde Türkiye'de çeşitli promosyon kampanyaları düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.
AA


Geri Dön