24 / 04 / 2024

Dorçe, 3 kıtada prefabrik hastane inşa edecek!

Dorçe, 3 kıtada prefabrik hastane inşa edecek!

Katar'da 4 bin yatak kapasiteli karantina hastanesinin yapımını tamamlayan Dorçe Prefabrik, yeni projeler hayata geçirmek için kolları sıvadı.



Katar Umm Slal bölgesinde 4 bin yatak kapasiteli COVID-19 karantina hastanesi projesini teslim eden Dorçe Prefabrik, Afrika, Güney Amerika, BDT ülkeleri ve Orta Doğu’da yeni projeleri başlatıyor. Dorçe Prefabrik Yapı ve İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Süheyla Çebi Karahan, hala aktif olarak 30 ülkenin Sağlık Bakanı ile prefabrik hastane için görüşmelerin devam ettiğini açıkladı. Karahan; Orta Doğu, Afrika, Güney Amerika’da ve BDT ülkelerinde yeni hastane projelerine start vereceklerini ifade etti.

Dünya'dan Yeşim Ardıç'ın haberine göre; süreçle ilgili konuşan Süheyla Çelebi Karahan, COVID-19 salgınının, inşaat tekniklerinde metodları ihtiyaçlarıyla yeniden belirlediğini belirtti. Karahan, özellikle hızlı kurulabilen COVID-19 hastaneleri, sahra hastaneleri, mobil hastaneleri, ağır bakım üniteleri, enfeksiyon hastaneleri ve izolasyon üniteleri, acil müdahale üniteleri, yoğun bakım üniteleri ve karantina ünitelerinin hiç olmadığı kadar öneme sahip olduğunu belirtti.

Acil talebi karşılayabilmenin tek yolunun prefabrik, ön-üretimli ve modüler yapı sistemleri olduğunu söyleyen Karahan, “Dorçe Prefabrik Yapı ve İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş., hafif çelik prefabrik yapı konusunda Avrupa’nın en büyük tesislerine sahiptir. Mevcut durumda aktif olarak 30 ülkede COVID-19 hastaneleri için direkt olarak sağlık bakanlıkları, ilgili pandemi otoriteleri ve STK’lar ile çalışan Dorçe Prefabrik, bu alanda ilk projesini Katar Umm Slal bölgesinde tamamladı” dedi.

Katar’da bulunan 4 bin yatak kapasiteli hastanenin yapımını tamamladıklarını, ihtiyaç duyulması durumunda yatak kapasitesinin 8 bine çıkabileceğinden bahseden Süheyla Çelebi Karahan, kısa süre içerisinde tamamlanan hastanenin kamu ve özel otoriteler tarafından büyük ilgi gördüğünden bahsetti.


Geri Dön